Firma iz Jelaha svečano otvorila novi pogon za proizvodnju

10.09.2020. 09:38 / Izvor: Agencija Anadolija
Firma iz Jelaha svečano otvorila novi pogon za proizvodnju

U proteklih 30 godina kvalitetnim radom su učvrstili poziciju na tržištu i postali prepoznatljivi kao pouzdan partner u oblasti građevinskih radova.

Firma Inžinjering 1 iz Jelaha danas je svečano otvorila novi pogon namijenjen za proizvodnju i pravljenje koševa od armature maksimalne dužine do 18 metara i prečnika fi 1500 proizvođača Schnell, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Inače, ovu firmu je osnovao Ahmet Hujdur 1990. godine kao samostalnu firmu za projektovanje, izvođenje i nadzor građevinskih radova.

U proteklih 30 godina kvalitetnim radom su učvrstili poziciju na tržištu i postali prepoznatljivi kao pouzdan partner u oblasti građevinskih radova.

Novootvoreni pogon će biti opremljen sa dvije mašine, a radi se o bušilicama za bušenje šipova Liebherr LB 28 i Bauer BG18H. Ove mašine će omogućiti firmi da se aktivno uključi u gradnju autoputeva, mostova i velikih infrastrukturnih projekata, kao što su termoelektrane.

"Ovaj pogon se nalazi na površini od oko 2.000 kvadrata i u njemu je sada smještena jedna mašina koja je samo dio kompletne opreme, čija je vrijednost oko dva miliona KM. Osim tih mašina koje su nabavljene, u posljednjih 12 mjeseci naša firma je investirala u svoj razvoj 5 miliona KM", istakao je Mirsad Hadžić, izvršni direktor za finansije i nabavku.

U firmi je zaposleno stotinjak radnika. 

"Možemo konstatovati da ustvari imamo firmu 'svjetsko, a naše', da svi budemo ponosni iz BiH, ZDK i iz Tešnja. Da imamo firmu koja upošljava sto radnika, koja ima najsavremeniju opremu i mašine koje rade na inostranom tržištu, da imamo firmu koja proizvodi, takve artikle da bi im pozavidjeli najveći proizvođači ove opreme i kad sve to sagledamo i vidimo da se to nalazi kod nas, onda evo kao premijer moram biti radostan", rekao je premijer ZDK Mirza Ganić, koji je prisustvovao današnjem otvorenju. 

Čast da pokrene proizvodnju u novom pogonu pripala je načelniku općine Tešanj Suadu Huskiću.

Ova firma u posljednje dvije godine bilježi znatan rast u proizvodnji betona i montaže AB konstrukcije, koju osim za kupce na području BiH proizvodi i montira za investitore u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. 

Osnovna djelatnost je proizvodnja i montaža prefabrikovanih AB objekata, projektovanje i stručno savjetovanje, prodaja i ugradnja betona, ali i iznajmljivanje mehanizacije kao i druge usluge.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti