Vijeće ministara BiH otvorilo granicu za sve strane turiste

10.09.2020. 14:24 / Izvor: Avaz.ba
Vijeće ministara BiH otvorilo granicu za sve strane turiste

Vijeće ministara BiH donijelo je danas na sjednici u Sarajevu odluku kojom se omogućava ulazak u BiH stranim državljanima.

Vijeće ministara donijelo je Odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom su granice BiH otvorene za sve strane državljane, pod uslovom da imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 časova.

Stranci koji ispunjavaju uslove za ulazak u Bosnu i Hercegovinu, propisane Zakonom o strancima, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu uz predočenje negativnog PCR testa na virus SARS-Кov-2, koji nije stariji od 48 časova do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, precizirano je Odlukom.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a na graničnim prijelazima će se primjenjivati od subote, 12. 9. 2020. godine u 6:00 časova.

Vijeće ministara takođe je donio Odluku o stavljanju van snage Odluke o privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH. Time je stranim državljanima, kojima je za ulazak u BiH potrebna viza, ponovo omogućeno da predaju zahtjeve za vize, a  diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH da nastave postupke prijema i obrade zahtjeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti