Pomoć privredi: Općina Kakanj za 135 poslovnih subjekata izdvojila 55.627,93 KM

11.09.2020. 09:33 / Izvor: Akta.ba
Pomoć privredi: Općina Kakanj za 135 poslovnih subjekata izdvojila 55.627,93 KM

Finansijski efekti navedenih odluka ovise o vrsti djelatnosti i periodu na koji se odnosi zabrana.

U svrhu ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa Općina Kakanj je sprovela i donijela nekoliko odluka koje su pomogle privredi.

Kako su za Akta.ba kazali na ime podsticajnih sredstava preduzećima čiji je rad obustavljen zbog epidemiološke situacije izazvane pojavom virusa Covid-19, Općina je provela javni poziv i donijela odluku o dodjeli ukupno 55.627,93 KM za 135 poslovnih subjekata.

"Ovo je samo jedna u nizu Odluka koja se su donesene u svrhu pomoći privredi Općine Kakanj. Donesen je set ekonomskih mjera koje su usvojene od strane Općinskog vijeća a odnose se na oslobađanje od plaćanja naknade na ime korištenja javne površine na području općine Kakanj, oslobađanje plaćanje općinske takse na istaknutu firmu na području općine Kakanj, te oslobađanje od obaveza plaćanja komunalne naknade za korištenje komunalnih usluga zajedničke komunalne potrošnje u vrijeme trajanja pandemije”, kazali su  z Općine.

Finansijski efekti navedenih odluka ovise o vrsti djelatnosti i periodu na koji se odnosi zabrana.

Iz Općine su kazali da će preduzimanje  mjera u daljem periodu zavisit od odluka kriznih štabova i epidemiološke situacije na području BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti