Granični prelaz Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica biće ponovo otvoren za saobraćaj

12.09.2020. 08:27 / Izvor: Akta.ba
Granični prelaz Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica biće ponovo otvoren za saobraćaj

Reljić je naglasio da je to veoma značajno pitanje za opštinu Kozarska Dubica i njene građane.

Granični prelaz Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica biće ponovo otvoren za saobraćaj u veoma kratkom roku, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

"Obaviješten sam od načelnice Hrvatske Dubice Ružica Karagić da je stigao pozitivan odgovor ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića o otvaranju ovog graničnog prelaza", rekao je Reljić novinarima.

Ovom odgovoru prethodio je zajednički zahtjev za otvaranje tog graničnog prelaza koji su nadležnim institucijama u BiH i Hrvatskoj uputili načelnici opština Kozarska Dubica i Hrvatska Dubica.

U tom zahtjevu načelnici su izrazili nezadovoljstvo građana odlukom o kategorizaciji ovog prelaza iz 2013. godine i situacijom koja je pogoršana pandemijom virusa korona, zbog koje je saobraćaj na ovom prelazu u potpunosti zatvoren.

Reljić je naglasio da je to veoma značajno pitanje za opštinu Kozarska Dubica i njene građane.

"U privremenom režimu rada u prethodnom periodu pokazalo se da je ovaj granični prelaz frekventan, te da ga koristi veliki broj građana iz naše i susjednih opština", istakao je Reljić.

On je najavio da će nastaviti sa realizacijom inicijative da tom graničnom prelazu, u centru Kozarske Dubice, bude vraćen status međunarodnog graničnog prelaza, odnosno da se sa kategorije

"Stalni granični prelaz za pogranični saobraćaj" taj prelaz vrati u kategoriju "Stalni granični prelaz za međunarodni saobraćaj putnika u cestovnom saobraćaju".
Dopuštanjem putničkog saobraćaja preko ovog prelaza evidentno bi bilo i rasterećenje saobraćaja na prelazu u Donjoj Gradini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti