Općina Sapna i Velika Kladuša bez uplate sredstava za pomoć privrednicima

16.09.2020. 10:56 / Izvor: Akta.ba
Općina Sapna i Velika Kladuša bez uplate sredstava za pomoć privrednicima

Općinska uprava Velike Kladuše također do sada nije vršila isplate novčanih naknada firmama i obrtima na prostoru općine.

Zbog znatno manjeg priliva prihoda u budžetu, pojedine općine u FBiH nisu vršile isplatu novčanih sredstava i naknada privrednim subjektima kao vidu pomoći u doba proglašenja pandemije koronavirusa.

Jedna od takvih općina, a kako su i za Akta.ba potvrdili, je Općina Sapna koja u periodu proglašenja stanja prirodne nesreće prouzrokovane pandemijom virusa Covid 19, nije vršila isplatu novčanih naknada firmama i obrtima.

Kazali su i kako zbog manjka novca u budžetu i u narednom periodu nisu planirane podsticajne mjere u vidu novčanih nakanada privrednim subjektima.

Općinska uprava Velike Kladuše također do sada nije vršila isplate novčanih naknada firmama i obrtima na prostoru općine.

Kako su za Akta.ba kazali do sada su aktivno učestvovali u programima viših nivoa vlasti s ciljem ažurnog prikupljanja i dostavljanja podataka za ostvarenje poticaja privrednika.

"Veći prioritet dat je u oblasti učešća u podršci poljoprivrednim proizvođačima. U procesu smo razmatranja mogućnosti i izrade programa podrške u vidu smanjenja troškova koji se odnose na komunalne naknade i troškove javnih usluga unutar poduzeća kojima je Općina osnivač”, kazali su nam.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti