Novčane potpore ulagačima pri kupnji zemljišta u Zvirićima i Mostarskim Vratima

22.09.2020. 11:46 / Izvor: Večernji List
Novčane potpore ulagačima pri kupnji zemljišta u Zvirićima i Mostarskim Vratima

Zvirići - Mostarska Vrata Odluka izrađena na inicijativu v. d. gradonačelnika Vedrana Markotića naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja je najavljena za danas.

Investitori koji se odluče tvrtke graditi u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata ostvarit će financijsku potporu Grada Ljubuškoga.

Naime, u cilju privlačenja što većeg broja investitora i otvaranja novih radnih mjesta gradske vlasti Ljubuškog pripremile su odluku o pružanju financijske potpore investitorima na neizgrađenom građevinskom zemljištu u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata.

Zvirići - Mostarska Vrata Odluka izrađena na inicijativu v. d. gradonačelnika Vedrana Markotića naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja je najavljena za danas.

Kako se navodi u spomenutoj odluci, Grad Ljubuški obvezuje se investitoru isplatiti iznos financijske potpore od 20 do maksimalno 60 posto od uplaćene prodajne cijene na neizgrađenom građevinskom zemljištu u spomenutim gospodarskim zonama.

"Investitor ostvaruje pravo na financijsku potporu ako ispunjava sljedeće uvjete: da je riječ o samostalnom poduzetniku ili pravnoj osobi, da je zemljište kupio izravno od Grada Ljubuškog te da je ishodovao uporabnu dozvolu u roku od tri godine od dana kupnje zemljišta”, stoji u odluci o pružanju financijske potpore investitorima na neizgrađenom građevinskom zemljištu u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata. Visina potpore ovisit će o broju radnika koje investitor planira zaposliti. Tako će investitori koji se obvezuju na zapošljavanje od 10 do 19 radnika ostvariti pravo na financijsku potporu u visini od 20 posto od uplaćene prodajne cijene. Investitori koji se obvezuju na zapošljavanje od 20 do 29 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 30 posto od uplaćene prodajne cijene", napisano je u odluci.

Nadalje, oni gospodarstvenici koji se obvežu na zapošljavanje od 30 do 39 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 40 posto od uplaćene prodajne cijene.

"U odluci se također navodi da investitori koji se obvezuju na zapošljavanje od 40 do 49 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 50 posto od uplaćene prodajne cijene. Najvišu potporu, onu u visini od 60 posto od uplaćene prodajne cijene, moći će ostvariti oni koji se obvežu na zapošljavanje 50 i više radnika. Važno je naglasiti kako je investitor koji želi ostvariti spomenutu novčanu potporu dužan u objektu koji je predmet iste zaposliti više od polovine radnika koji imaju mjesto prebivališta na području Grada Ljubuškog. “Stupanjem na snagu ove odluke investitor ostvaruje pravo na isplatu financijske potpore Grada Ljubuškog u razdoblju od šest mjeseci od dana ispunjenja predviđenih uvjeta”, zaključeno je u odluci. Dodjela koncesija Osim spomenute odluke, Gradsko vijeće sutra će, između ostaloga, razmatrati i prijedlog zaključka o dodjeli na korištenje poslovne prostorije, prijedlog odluke o određivanju građevinskoga zemljišta u državnom vlasništvu, prijedlog zaključka o prodaji neizgrađenoga građevinskog zemljišta", navodi se.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o pokretanju postupka o dodjeli koncesije za korištenje poljoprivrednoga zemljišta na području Grada Ljubuškog, prijedlog rješenja o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka dodjele koncesija na poljoprivrednom zemljištu na području Grada Ljubuškog, odluka o dodjeli jednokratnih financijskih potpora brucošima Grada Ljubuškog.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti