Poreska uprava RS - Danas ističe rok za uplatu prve rate poreza na nepokretnosti

30.09.2020. 11:39 / Izvor: Akta.ba
Poreska uprava RS - Danas ističe rok za uplatu prve rate poreza na nepokretnosti

Poreska uprava Republike Srpske obavijestila je poreske obveznike poreza na nepokretnosti da danas, ističe rok za uplatu prve rate poreza na nepokretnosti za 2020.

Poreska uprava Republike Srpske obavijestila je poreske obveznike poreza na nepokretnosti da danas, 30. septembra 2020., ističe rok za uplatu prve rate poreza na nepokretnosti za 2020.

S tim u vezi, pozivaju poreske obveznike koji to još nisu uradili da blagovremeno izmire prvu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2020., kao i eventualno još uvijek neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina.

Podsjećaju da su Uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed pojave koronavirusa, a s ciljem da poreskim obveznicima bude olakšano izvršavanje te obaveze, prolongirani rokovi za plaćanje obaveza za porez na nepokretnosti za ovu godinu, pa je rok za plaćanje prve rate sa 30. juna pomjeren na 30. septembar, dok je rok za plaćanje druge rate tih obaveza sa 30. septembra prolongiran za 31. decembar 2020.

"Pozivamo poreske obveznike da u propisanim rokovima izmire svoje obaveze za porez na nepokretnosti za ovu godinu kako sebe ne bi doveli u situaciju da im iznos bude uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate, jer bilo kakvo sankcionisanje svakako nije krajnji cilj Poreske uprave Republike Srpske", navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti