Posjeta ambasadorice Austrije u BiH Grawe osiguranju

08.10.2020. 11:30 / Izvor: Akta.ba
Posjeta ambasadorice Austrije u BiH Grawe osiguranju

Razgovori su vođeni na temu uticaja Covid-19 na poslovanje Grawe osiguranja.

Austrijska ambasadorica u BiH dr. Ulrike Hartmann je 6.10.2020. godine bila u nezvaničnoj posjeti Grawe osiguranju d.d. Sarajevo, gdje se sastala sa predsjednikom Uprave g. Fikretom Hodžićem. 

Razgovori su vođeni na temu uticaja Covid-19 na poslovanje Grawe osiguranja, jedne od prvih austrijskih kompanija koje su investirale u BiH, te o pravnim i ekonomskim temama glede promjena zakona i podzakonskih akata sukladno smjernicama EU.

Podrška Austrijske ambasade kao i Austrijske privredne komore koju pružaju kompanijama u Bosni i Hercegovini veoma je važna, kako za kompanije tako i za zaposlenike, ali i za građane BiH, jer su dokaz dobre saradnje na daljem jačanju povjerenja u osiguravajući sektor i stabilnosti koju pružaju građanima BiH. 

"Covid 19 je direktno uticao na smanjenje rasta tržišta osiguranja, uz indirektno povećavanje troškova poslovanja. No uprkos tome, GRAWE osiguranje spada u rijetke kompanije koje nisu otpuštale zaposlenike već smo, naprotiv, motivirali zaposlenike adekvatnom preraspodjelom rada od kuće, online radom i sl. Dodatno smo podržali projekat „Odmori u BiH“ vaučerima za zaposlenike, ali i sretne građane. Klijentima Grawe osiguranja smo omogućili odgođeno plaćanje dugoročnih ugovora, ali i osnažili komunikaciju i servis u pogledu rješavanja odštetnih zahtjeva i ponuda osiguranja", istakao je predsjednik Uprave Fikret Hodžić.

Napominje da ni društvenu odgovornost nisu zapostavili, te su značajna sredstva preusmjerili zdravstvenim ustanovama, školama i ostalim institucijama, za borbu protiv korona virusa.

"Donacije za socijalno ugrožene kategorije smo također pojačali, a ovom prigodom smo zajedno uručili donaciju za SOS Dječija sela BiH, koju su primile nacionalna direktorica gđa. Mirela Gruenther-Đečević i direktorica Odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije gđa. Dženita Subašić Radonić", dodao je Hodžić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti