U Općini Jablanica održan certifikacijski audit ISO standarda 9001:2015

12.10.2020. 15:09 / Izvor: Akta.ba
U Općini Jablanica održan certifikacijski audit ISO standarda 9001:2015

Konstatovano je da je Općina Jablanica uspješno implementirala sve preporuke, te pokazala da je sposobna provoditi politiku i ciljeve standardizirane norme.

U Općini Jablanica upetak je odžan certifikacijski audit međunarodnog ISO standarda kvalitete 9001:2015, koji provodi certifikacijska kuća Bureau Veritas iz Rijeke.

Tim povodom Općinski načelnik Salem Dedić je, sa sekretarom općinskog organa uprave i pomoćnicima  načelnika, održao radni sastanak sa voditeljem tima Vladom Ivankovićem, koji je tokom svog boravka obradio nekoliko tema koje se odnose na međunarodni sistem kvalitete ISO 9001:2015.

Cilj certifikacijskog audita je utvrditi da je sistem upravljanja odgovarajući svim zahtjevima auditirane norme, utvrditi da li je javni organ uspješno implementirao već ranije preporuke, utvrditi da je sistem upravljanja sposoban provoditi politiku i ciljeve organizacije, te ocjeniti da djelovanje sistema upravljanja koje osigurava javni organ, ispunjava zakonske, regulatorne i ugovorne uslove, kao i odrediti područja na kojima su moguća poboljšanja sistema upravljanja kvalitetom usluga.

Na završnom sastanku, na kojem je prisustvovao Općinski načelnik Salem Dedić, zajedno sa sekretarom općinskog organa uprave i pomoćnicima načelnika, voditelj tima certifikacijske kuće Bureau Veritas iz Rijeke gosp. Vladom Ivanković, konstatovao je da je Općina Jablanica uspješno zadržala kvalitet usluga  u skladu sa međunarodnim standardom kvaliteta ISO 9001:2015, odnosno da kvalitet usluga koje pruža Općina Jablanica, odgovara svim zahtjevima auditirane norme. 

Takođe, ovom prilikom je konstatovano da je Općina Jablanica uspješno implementirala sve preporuke, te pokazala da je sposobna provoditi politiku i ciljeve standardizirane norme.
Na samom kraju sastanka, Općinski načelnik Salem Dedić je, u znak zahvalnosti predstavniku certifikacijske kuće Bureau Veritas iz Rijeke gospodinu Ivankoviću, uručio prigodan poklon, te fotografiju platoa Risovca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti