Po uzoru na svjetske kompanije: Alma Ras pokrenula edukacijski centar

20.10.2020. 08:38 / Izvor: Akta.ba

Odjelu za ljudske odnose unutar tima jedne kompanije, danas je najveći izazov održati zdrave odnose i povoljnu poslovnu klimu.

Početkom tekuće godine, Alma Ras, brend lider u tekstilnoj industriji, u želji da pruži svojim uposlenicima samo najbolje i svjesna važnosti ljudskih potencijala pokrenula je edukacijski centar ARcademy.

Ideja se rodila i pretočena je u stvarnost zahvaljujući odjelu za ljudske resurse, a u cilju prepoznavanja afiniteta i mogućnosti napredovanja uposlenika ove kompanije.

Unutar ovog Centra, pored internih resursa, predavača i iskustva organizacije, za polaznike se angažuju i eksterni stručnjaci, usko se sarađuje s drugim organizacijama i institucijama u ovisnosti za koju je uposlenik zainteresovan. Kroz pomno isplanirane module, po završetku, svi polaznici, postojeći i novi uposlenici, usvajaju vještine potrebne za razvoj i usmjeravanje unutar matične kompanije, pa do prekvalifikacije.

Zahvaljujući ovom Centru uposlenici imaju priliku sticati nova znanja, osnaživati se i osposobljavati, te uključivati u različite procese unutar kompanije.

Kako navode iz kompanije, ovo je samo još jedan od načina da se na duži vremenski period očuva stabilnost i konkurentnost.

Odjelu za ljudske odnose unutar tima jedne kompanije, danas je najveći izazov održati zdrave odnose i povoljnu poslovnu klimu. Tehnologija, inovacije, te unapređenje procesa rada donose dugoročne rezultate samo ako je tim koji pokreće ove procese zadovoljan i sretan. Kompanija Alma Ras prepoznaje potencijale i ide korak ispred, počevši od novih ideja, inovacija, proizvodnih linija, pa do otvaranja novih tržišta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti