cargo-partner širi uslugu zbirnog kontejnerskog transporta (LCL) novom relacijom

22.10.2020. 09:38 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner širi uslugu zbirnog kontejnerskog transporta (LCL) novom relacijom

Uslugom konsolidacije pomorskog prijevoza preko slovenačke luke Koper, kompanija cargo-partner je u mogućnosti ponuditi bržu alternativu otpremi pošiljki.

Pružalac usluga međunarodnog transporta i informacione logistike, pojačao je svoju LCL uslugu (usluga zbirnog kontejnerskog transporta) vezama od Indije, Tajlanda i Vijetnama preko Kopra do Europe. U usporedbi sa tranzitom preko Sjevernoeuropskih luka, prijevoz preko mediteranske luke Koper omogućuje ostvarenje značajne uštede u tranzitnom vremenu za pošiljke koje idu prema Južnoj Europi,

Uslugom konsolidacije pomorskog prijevoza preko slovenačke luke Koper, kompanija cargo-partner je u mogućnosti ponuditi bržu alternativu otpremi pošiljki preko Sjevernih luka, kao što su Hamburg ili Bremerhafen (Bremerhaven) . U posljednjih nekoliko mjeseci, cargo-partner je proširio svoje LCL usluge koje koriste luku Koper, novim relacijama - od Nava Ševe (Nhava Sheva) u Indiji, Lat Krabanga na Tajlandu i Grada Ho Ši Mina (Ho Chi Minh City) u Vijetnamu. Predviđena tranzitna vremena od luke do luke u prosjeku iznose oko 18 dana iz Nava Ševe, oko 25 dana iz Lat Krabanga i oko 25-28 dana iz Grada Ho Ši Mina do Kopra.

“Novo usmjeravanje na luku Koper, vrlo dobro se uklapa u naš dugogodišnji portfelj usluga od sedam direktnih konsolidiranih linija iz Kine, Tajvana, Hong Konga i Singapura, našeg konsolidiranog servisa željezničkim Putem svile, avionskog prijevoza i FCL (puni kontejnerski transport) sistema, te e-trgovačkog distributivnog centra koji se nalazi pored aerodroma u Ljubljani. Transport robe prema luci Koper  nam omogućuje ostvarenje značajnih vremenskih ušteda, u odnosu na usmjerenja preko Sjevernih luka, a naš iLogistički centar u Ljubljani predstavlja idealno čvorište za brzu distribuciju. Zahvaljujući našoj usluzi konsolidacije, imamo direktnu kontrolu nad rukovanjem na polazištu i na odredištu”, kaže Stefan Krauter, generalni direktor kompanije cargo-partner.

On dodaje: “Uprkos turbulencijama usljed COVID-19 pandemije, uspjeli smo da ponudimo redovne sedmične polaske. Ova premium usluga ne samo da je brža, već je i bezbjednija i pouzdanija od ostalih rješenja, pošto se kontejneri otpremaju direktno, bez pretovara, što podrazumijeva minimalni rizik od oštećenja i kašnjenja.”

Najnoviji dodatak je usluga transporta iz Ludijane (Ludhiana) preko Nava Ševe (Nhava Sheva)  i Kopra do Europe. Pored sedmičnih ili učestalijih LCL usluga iz  Delhija, Ahmedabada, Bangalora (Bangalore) i Mumbaja (Mumbai), kompanija cargo-partner je uvela i dvo-sedmične LCL otpreme iz Ludijane (Ludhiana). Roba koja stiže iz ovih regiona u Indiji, konsolidira se u Nava Ševi  (Nhava Sheva) i otprema direktno u Koper. Odatle se transportuje do kontejnerske teretne stanice u Ljubljani, te distribuira u brojne zemlje Centralne i Jugoistočne Europe.

Stefan Krauter objašnjava: “Zahvaljujući kratkim tranzitnim vremenima koja se ostvaruju putem ove usluge, ona dobija na popularnosti ne samo u Južnoj Europi, već i u drugim europskim zemljama, kao što su Poljska i Češka Republika. Trenutno, ovom rutom otpremamo mnogo pošiljki iz oblasti automobilske, mašinske i metalne industrije. Međutim, treba napomenuti da ona također predstavlja  pogodno i pouzdano rješenje za osjetljive terete i robu za druge industrije.”

On nastavlja: “Zbog efekata COVID-19, posljednjih nekoliko mjeseci smo imali umanjene potrebe za pomorskim prijevozom, što može dovesti do prelaska sa FCL na LCL pošiljke. Naše fleksibilne usluge konsolidacije nam pružaju mogućnost da grupišemo pošiljke malih količina od različitih dobavljača, te da ih efikasno transportujemo kao FCL pošiljke, obezbjeđujući brzinu i sigurnost. Važno je istaći da naše LCL konzole uživaju prioritet i posebnu zaštitu nad uobičajenim FCL kontejnerima, tako da je ovo pogodna opcija za kupce sa hitnim transportima, posebno u ovim vremenima praznih plovidbi i ograničenih kapaciteta.”

Kao jedan od vodećih pružalaca usluge LCL transporta u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kompanija cargo-partner nudi otpreme sa brojnih polazišta širom svijeta, sa posebnom ekspertizom za pošiljke u pravcu zapada sa Dalekog istoka. Još jedno transportno rješenje koje koristi usluge čvorišta u Kopru je i sedmična LCL usluga od Haife, Izrael, sa tranzitnim vremenom od luke do luke, od oko pet dana.Pored ove, ponuda LCL usluge kompanije cargo- partner uključuje niz drugih veza koje pokrivaju  polazišne regione Azije i  Podsahare ka odredištima širom Europe.  

Generalni direktor, Stefan Krauter, naglašava strateški značaj LCL transporta za kompaniju: “Konsolidirani transporti pomorskim putem predstavljaju najveći dio strateških snaga za cargo-partner i  jedan od pokretača rasta naše kompanije. Uvijek nastojimo da ponudimo najdirektnije, usluge od mjesta do mjesta, a u cilju skraćivanja tranzitnih vremena i izbjegavanja rizika i nepotrebnih naknada za rukovanje. Početkom ove godine, uspostavili smo centralizirani program razvoja LCL-a u našem sjedištu, u Beču, kako bismo osigurali stalni fokus, dok istovremeno nastavljamo da ulažemo u sistemsko širenje našeg portfelja LCL usluga širom sveta.”

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti