RS: Od danas do 1. novembra nema nastave u školama, ugostitelji rade skraćeno

26.10.2020. 07:50 / Izvor: BHRT
RS: Od danas do 1. novembra nema nastave u školama, ugostitelji rade skraćeno

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se do 1. novembra 2020. godine.

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske sinoć je donio odluku o obustavi nastave u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj u periodu od 26. oktobra do 1. novembra 2020. godine radi preventivnog djelovanja i sprečavanja pojave širenja koronavirusa.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se do 1. novembra 2020. godine.

Republički štab za vanredne situacije obavezao je sve osnovne i srednje šk ole u Republici Srpskoj da organizuju nastavu na daljinu korištenjem sredstava elektronske komunikacije.

Rad ugostiteljskih objekata u RS u narednih sedam dana ograničava se od 6 do 22 sata, umjesto do ponoći, također je odlučeno.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić saopćio je preporuke Štaba koje pozivaju političke partije da ne održavaju skupove do 1. novembra 2020. godine.

Također, preporučeno je institucijama pravosuđa da prioritetno razmatraju predmete prekršajnih i krivičine prirode koji se odnose na predmete vezane za zdravlje i zaštitu stanovništva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti