Održana prva online radionici o željeznicama

27.10.2020. 17:16 / Izvor: Akta.ba
Održana prva online radionici o željeznicama

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Nedžad Branković učestvovao je danas na prvoj online radionici o željeznicama koju je organizirao Sekretarijat Prometne zajednice.

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Nedžad Branković učestvovao je danas na prvoj online radionici o željeznicama koju je organizirao Sekretarijat Prometne zajednice. Naime, poboljšanje željezničkog prometa jedan je od glavnih prioriteta Prometne zajednice.

Svrha današnje radionice je da se zajednički identificiraju tačne potrebe Bosne i Hercegovine u pogledu tehničkog dijela provedbe Akcionog plana za željeznice. Ideja je napraviti sveobuhvatan pregled u svim zemljama regionalnim partnerima o preprekama u provedbi Akcionog plana za željeznice.

U uvodnim obraćanjima prisutnima su se obratili Matej Zakonjšek, direktor Sekretarijata Prometne zajednice te Josepf Doppelbauer, direktor Evropske agencije za željeznice.

Radionici su prisustvovali i predstavnici Regionalnog odbora željeznica Bosne i Hercegovine, Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i željezničkih kompanija. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti