Za vodoopskrbu Jajca 1.530.000 eura

05.11.2020. 14:08 / Izvor: Akta.ba
Za vodoopskrbu Jajca 1.530.000 eura

Federalna vlada donijela je Odluku da Federacija BiH prihvata grant od 1.530.000 eura namijenjen financiranju Programa vodoopskrbe i sanitarnih usluga.

Federalna vlada donijela je Odluku da Federacija BiH prihvata grant od 1.530.000 eura namijenjen financiranju Programa vodoopskrbe i sanitarnih usluga. U konkretnom slučaju riječ je o ulaganju u vodoopskrbu na desnoj obali rijeke Vrbas i smanjenju gubitaka u Općini Jajce. Sredstva se odnose na grant iz Zajedničkog europskog fonda za zapadni Balkan.

Osnovni cilj i svrha projekta je ulaganje u vodoopskrbu na desnoj obali rijeke Vrbas, od izvora Resnik i smanjenje gubitaka vode u okviru postojećeg sustava na izvoru vode Resnik i sedam malih postrojenja za prečišćavanje vode na desnoj obali rijeke Vrbas u Općini Jajce.

Vlada je potvrdila da je dokumentacija prihvatljiva za FBiH, a posebno Sporazum o grantu između BiH i Federacije BiH i Općine Jajce i banke. Data je suglasnost za zaključivanje Sporazuma o grantu i Supsidijarnog sporazuma između BiH i FBiH i Podugovora o grantu između FBiH i Općine Jajce, a za njihovo potpisivanje je ovlaštena federalna ministrica financija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti