Prvi investitor u Poslovnoj zoni Sadnice u Banovićima otvorio proizvodni pogon

10.11.2020. 09:55 / Izvor: Akta.ba

Svečanim puštanjem u rad prvog poslovnog objekta za izradu PVC stolarije, Općina Banovići ozvaničila je početak rada poslovne zone Sadnice.

Svečanim puštanjem u rad prvog poslovnog objekta firme Nurković Company za izradu PVC stolarije, Općina Banovići ozvaničila je početak rada poslovne zone Sadnice. Ovim su stvoreni preduslovi za brži razvoj privrede i poduzetništva, kao i veće mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.

"Danas je svečani trenutak, ne samo za porodicu Nurković kao prvog investitora, nego i za Općinu Banovići kao vlasnika Poslovne zone. Pored firme Nurković Company, u narednom periodu očekujemo početak rada još jedne firme u Poslovnoj zoni, a takođe intenzivne pregovore vodimo sa još tri investitora", kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Prva firma će upošljavati oko 15 radnika a većina proizvoda namjenjena je za strano tržište. Takođe, već je počelo proširenje proizvodnih pogona, odnosno izgradnja novog i većeg objekta, koji će zahtjevati i puno više radne snage, navode iz ove firme.

Poslovna zona Sadnice obuhvata područje neposredno uz lokalni put  Banovići – Banovići Selo ukupne površine 240.750 m2, sa 45 parcela čija se površina može prilagoditi potrebama investitora, a početna cijena zemljišta iznosi 11,50 KM po m2.

Načelnik Husić je naveo da se pored velikih ulaganja u izgradnju infrastrukture, u prethodnom periodu dosta radilo na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, na izradi regulacionog plana i pravilnika o podsticajima u poslovnoj zoni Sadnice.

"Poslovna zona Sadnice trenutno ima najpovoljnije uslove poslovanja, investitori su oslobođeni svih obaveza", naveo je Husić i istakao da će pored promocije Poslovne zone, fokus rada u naredne četiri godine biti usmjeren na izgradnju 15 novih fabrika.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti