RS daje koncesiju za eksploataciju krečnjaka na ležištu Donja Bijenja

20.11.2020. 09:39 / Izvor: Akta.ba
RS daje koncesiju za eksploataciju krečnjaka na ležištu Donja Bijenja

Minimalna godišnja proizvodnja primarnih blokova iznosi 2.000 m3, a lomljenog kamena 6.500 m3.

Ministarstvo energetike i rudarstva RS raspisalo je javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za eksploataciju arhitektonskog građevinskog kamena-krečnjaka na ležištu Donja Bijenja kod Nevesinja.

Ležište se nalazi na jugozapadnim obroncima planine Crvanj, na oko 10 km sjeverno od Nevesinja

Projekat podrazumijeva eksploataciju površinskom metodom otkopavanja, na način kojim se obezbjeđuju optimalno iskorišćavanje ležišta mineralne sirovine, bezbjednost ljudi objekata i imovine, a u skladu sa odobrenom tehničkom dokumentacijom.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 210.000 KM.

Ležište arhitektonskog građevinskog kamena-krečnjaka Donja Bijenja prema Elaboratu o rezervama raspolaže sa 632.704 m3 bilansnih rezervi A, B i C1 kategorije, od čega 150.077 m3 primarnih blokova i 482.627 m3 lomljenog kamena.

Minimalna godišnja proizvodnja primarnih blokova iznosi 2.000 m3, a lomljenog kamena 6.500 m3.

Maksimalni rok na koji se može dodijeliti koncesija iznosi 50 godina, računajući od dana zaključenja ugovora o koncesiji.

Minimalna jednokratna koncesiona naknada i koncesiona naknada za korišćenje utvrđene su na osnovu Pravilnika o koncesionim naknadama i garancijama u oblasti elektroenergetike, energenata, rudarstva i geologije („Službeni glasnik Republike Srpske", broj: 79/18) i sastoje se od koncesione naknade za ustupljeno pravo u iznosu od 10.500,00 KM i koncesione naknada za korišćenje predmeta koncesije u iznosu od 4% od prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju domaća i strana pravna i fizička lica ili konzorcijum dva ili više ugovorom povezanih pravnih lica koja ispunjavaju uslove iz Javnog poziva i koja su otkupila Dokumentaciju za javno nadmetanje.

Rok za dostavljanje ponuda je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva u Službenom glasniku RS, odnosno, do 16. decembra 2020. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti