Harmonizovati mjere za pomoć zdravstvu i ekonomiji

21.11.2020. 08:40 / Izvor: SRNA
Harmonizovati mjere za pomoć zdravstvu i ekonomiji

Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić nakon sastanka sa premijerom RS Radovanom Viškovićem izjavio je da je neophodno harmonizovati mjere u vezi sa zdravstvom i ekonomijom koje donose dvije vlade.

Predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić nakon sastanka sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem izjavio je da je neophodno harmonizovati mjere u vezi sa zdravstvom i ekonomijom koje donose dvije vlade, jer je u tom slučaju njihov efekat mnogo veći.

Novalić je naveo da je na sastanku u Banjaluci bilo riječi i o mjerama za smanjenje posljedica pandemije virusa korona u ekonomskom, zdravstvenom i socijalnom sistemu ukoliko bi došlo do radikalne eskalacije situacije.

"Svakako da ćemo intervenisati ukoliko dođe do te eskalacije", izjavio je Novalić novinarima nakon sastanka.

On je naveo da do sada nije bilo prevelike deformacije u ekonomskom sistemu, dok je zdravstveni sistem trenutno pod velikim pritiskom, te zbog toga mora biti u fokusu.

Kada je riječ o ekonomiji, Novalić je naveo da BiH u odnosu na region ima veoma malo opadanje broja zaposlenih i prometa, te ubiranja poreza.

"To ništa nije dramatično jer ne kasne penzije, socijalna davanja, te sve funkcioniše uprkos vrlo velikim preprekama koje pandemija donosi", rekao je Novalić

 

Foto: BHRT

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti