Kompanija cargo-partner globalno implementira CargoWise

24.11.2020. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Kompanija cargo-partner globalno implementira CargoWise

Pružalac usluga međunarodnog transporta i informacione logistike - kompanija cargo-partner, najavila je globalno uvođenje integrisanog logistčkog sistema CargoWise.

Pružalac usluga međunarodnog transporta i informacione logistike - kompanija cargo-partner, najavila je globalno uvođenje integrisanog logistčkog sistema CargoWise, širom mreže cargo-partner kancelarija, u 40 zemalja svijeta.

Kompanija WiseTech Global je vodeći programer i pružalac softverskih rješenja za logističku industriju na globalnom nivou. Pruža usluge za preko17.000 svjetskih logističkih kompanija u 160 zemalja, uključujući 42 od 50 globalnih nezavisnih pružalaca logističkih usluga i 25 od 25 najvećih svjetskih špeditera širom svijeta. Vodeća platforma kompanije - CargoWise, čini integralnu kariku u globalnom lancu snabdijevanja i izvršava preko 60 milijardi prijenosa podataka godišnje.

Stefan Krauter, generalni direktor kompanije cargo-partner, vidi veliki potencijal u novom softverskom rješenju : "CargoWise će biti revolucionarni korak u našoj slijedećoj fazi rasta. Sposobnost upravljanja našim globalnim logističkim operacijama sa jedne platforme koja pruža vidljivost u stvarnom vremenu kroz naš lanac snabdijevanja, omogućiti će  kompaniji cargo-partner da poveća operativnu efikasnost i da se fokusira na iskustva korisnika. Također, očekujemo da ćemo značajno poboljšati isplativost i produktivnost naših timova."

"Implementacija CargoWise-a je u potpunosti u skladu sa našim visokotehnološkim pristupom i našom posvećenošću da pružimo kompletna rješenja sa kojima smo uvijek korak ispred konkurenata. Uz  sopstveno razvijenu SPOT platformu za vidljivost i saradnju, CargoWise nam pruža dodatnu funkcionalnost, konfigurabilnost i fleksibilnost koje će biti podrška i pokretač budućih razvojnih inicijativa u cargo-partneru."

"Naša buduća uloga u digitalizaciji globalnog lanca snabdijevanja nije zasnovana na razvoju sopstvenog standardnog softvera, već na razvoju personaliziranih rješenja za korisnike, dubokoj integraciji i na kraju, u stvaranju klastera vještačke inteligencije zajedno sa našim korisnicima. Naravno, mnogi od tih klastera će biti povezani i moći će međusobno komunicirati."

CargoWise će se u fazama uvoditi u Aziji, Okeaniji, Evropi i SAD, a očekuje se da faza Go-Live započne sredinom 2021. godine i bude završena do marta 2023. godine.

Osnivač i generalni direktor WiseTech Global, Richard White, jednako je oduševljen partnerstvom: "Ovo je fantastičan rezultat za kompaniju cargo-partner i kompaniju WiseTech Global. Sve više vodećih pružalaca logističkih usluga se pridružuje našoj platformi CargoWise, što nas čini korak bliže ostvarenju naše vizije da postanemo operativni sistem za globalnu logistiku. Izuzetna funkcionalnost dostupna u CargoWise-u će osigurati da kompanija cargo-partner ima čvrste temelje za budući rast poslovanja."

Licenciran u 160 zemalja, CargoWise pružaocima logističkih usluga omogućuje da obavljaju izuzetno složene transakcije u oblastima kao što su špedicija, carinjenje, skladištenje, otprema, praćenje, kopneni transport, e-trgovina i prekogranična usklađenost. Također im daje priliku i za upravljanje svojim operacijama iz jedne baze podataka dostupne za različite korisnike, funkcije, zemlje, jezike i valute.

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti