Zenica dio programa Akcioni plan zelenih gradova

25.11.2020. 09:04 / Izvor: Akta.ba
Zenica dio programa Akcioni plan zelenih gradova

Kasumović je istakao da Zenica duguje veliku zahvalnost EBRD-u za finansijsku podršku za realizaciju više projekata.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je u svom kabinetu direktoricu Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuelu Naessl s kojom je razgovarao o realizaciji projekta poboljšanja energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica i projekta "Plava voda".

Naessl je navela da se radi o dva veoma značajna projekta za EBRD i da je potrebno da se svi učesnici više aktiviraju kako bi bio ostvaren napredak u implementaciji.

Dodala je da je Zenica dio programa Akcioni plan zelenih gradova, koji uključuje druge investicije za poboljšanje uslova života i standarda građana Zenice.  

Kasumović je istakao da Zenica duguje veliku zahvalnost EBRD-u za finansijsku podršku za realizaciju više projekata.

"Na današnjem sastanku razgovarali smo o pitanjima realizacije projekta poboljšanja energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica i projekta "Plava voda" i našli smo određena rješenja za koja mislim da će biti prihvatljiva svim učesnicima navedenih projekata", rekao je Kasumović.

Također, informisao je direktoricu Naessl o rezultatima lokalnih izbora za Grad Zenica, kao i o trenutnoj političkoj situaciji u Zeničko-dobojskom kantonu, saopćeno je iz Grada Zenica.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti