Komisija za saobraćaj i komunikacije traži prekategorizaciju GP Gabela Polje

09.12.2020. 11:40 / Izvor: Akta.ba
Komisija za saobraćaj i komunikacije traži prekategorizaciju GP Gabela Polje

Na sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije podržana je poslanička inicijativa Damira Arnauta.

Na sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržana je poslanička inicijativa Damira Arnauta kojom se „nalaže Vijeću ministara BiH da u roku od 10 dana od dana usvajanja ove inicijative provede svu neophodnu proceduru prema nadležnim organima Republike Hrvatske s ciljem prekategorizacije graničnog prijelaza Gabela Polje za međunarodni putnički saobraćaj ili njegovog otvaranja za malogranični saobraćaj, a u svakom slučaju otvaranja navedenog graničnog prijelaza za malogranični saobraćaj učenika osnovnih i srednjih škola“.

Podržana je i poslanička inicijativa Denisa Zvizdića „kojom Predstavnički dom PSBiH zadužuje Vijeće ministara BiH da u što kraćem roku, a ne kasnije od 90 dana od dana usvajanja ove inicijative, pripremi i uputi u parlamentarnu proceduru revidirani Prijedlog zakona o elektronskim komunikacijama i Prijedlog zakona o elektronskim medijima u Bosni i Hercegovini, koji će biti usklađeni s pravnom stečevinom Evropske unije i preporukama Pododbora za inovacije, informaciono društvo, socijalnu politiku i javno zdravstvo, te uz uvažavanje ranijih sugestija iz mišlјenja nadležnih institucija“.

Komisija je primila k znanju Izvještaj nezavisne revizorske kuće o reviziji finansijskog izvještaja BHRT-a na dan 31. 12. 2019. godine i Odgovor BHRT-a u vezi sa zaklјučkom 12. sjednice Predstavničkog doma PSBiH.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH je k znanju primila i dokumente: Dopis Ministarstva komunikacija i transporta BiH u vezi s Inicijativom Agencije za sigurnost saobraćaja Republike Srpske; Obavještenje o projektu „Tehnička podrška javnim medijskim servisima na zapadnom Balkanu“ i Finansijski plan Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2021. godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti