Fabrika obuće "Dermal" u novu halu u Kneževu investirala dva miliona KM

09.12.2020. 11:55 / Izvor: SRNA
Fabrika obuće 'Dermal' u novu halu u Kneževu investirala dva miliona KM

Riječ je o objektu koji se prostire na površini od 3.200 metara kvadratnih i u kojem je zaposleno 300 radnika.

Kotorvaroška Fabrika obuće "Dermal" počela je sa proizvodnjom obuće u novoj hali u Kneževu u koju je investirano dva miliona KM.

Riječ je o objektu koji se prostire na površini od 3.200 metara kvadratnih i u kojem je zaposleno 300 radnika.

"Sredinom godine smo kupili zemljište, a krajem jula počela je izgradnja novog proizvodnog pogona. Sa početkom proizvodnje modne i namjenske obuće u ovoj hali otvorili smo novo poglavlje u istoriji naše kompanije", rekao je Srni vlasnik i generalni direktor "Dermala" Radenko Bubić.

Prema njegovim riječima, u protekle tri godine, koliko "Dermal" posluje u Kneževu, u kontinuitetu su širili proizvodne kapacitete i povećavali broj zaposlenih, što se pokazalo kao dobar poslovni potez.

"Nedostajalo nam je radne snage, a u Kneževu je bila potreba za zapošljavanjem. Proizvodnju smo pokrenuli sa radnom snagom bez iskustva u proizvodnji obuće, ali riječ je o vrijednim i odgovornim radnicima koji su se za vrlo kratko vrijeme obučili i znanje prenosili na novoprimljene", naglasio je Bubić.

On je istakao da za ovako brz razvoj i rast "Dermala" najveće zasluge pripadaju vrijednim i odgovornim radnicima.

"Zahvalni smo i lokalnim vlastima, a posebno načelniku Kneževa Goranu Borojeviću za dobru saradnju i podršku prilikom pokretanja proizvodnje i širenja kapaciteta našeg preduzeća u ovoj lokalnoj zajednici", rekao je Bubić.

"Dermal" proizvodi čizme za francusku, italijansku i englesku vojsku i američke vatrogasce, te namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore i za radnike "Elektroprivrede FBiH", a sa slovenačkom "Alpinom" je potpisan ugovor za izradu modne i obuće za planinarenje. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti