Aluminij od Nove godine na posao vraća još 90 radnika

10.12.2020. 08:47 / Izvor: Večernji List
Aluminij od Nove godine na posao vraća još 90 radnika

Do sada je u kompaniju uloženo više od tri miliona KM. Do kraja godine u Aluminij vlasnici planiraju uložiti dodatnih sedam miliona KM.

Aluminij industrija će od 1. januara 2021. godine zaposliti još najmanje 90 dodatnih radnika, bivših uposlenika Aluminija, potvrđeno je iz ove kompanije za “Večernji list”.

Kako se navodi u danas objavljenom tekstu, Aluminij industrija je do 1. oktobra ove godine ispunila svoje ugovorne obaveze koje je potpisala s Aluminijem d. d. i zaposlila minimalno 80 bivših radnika, tačnije 82.

" U idućem razdoblju Aluminij industrija je ugovorom obavezna dodatno zaposliti minimalno 90 bivših radnika Aluminija d. d. Uvažavajući poslovne potrebe krenulo se s ispunjavanjem svega te s 4. decembra već imaju angažiranih 130 bivših radnika Aluminija. Od 1. januara 2021. zaposlit će dodatni broj te s navedenim datumom imati najmanje 170 zaposlenih bivših radnika Aluminija, piše “Večernji list”.

Do sada je u kompaniju uloženo više od tri miliona KM. Ovaj iznos odnosi se na obnovu Ljevaonice, koja još uvijek nije u potpunosti u funkcionalnom stanju, obnovu glavne zgrade, plate radnicima, obrazovanje, inspekcije peći i ostale opreme. Do kraja godine u Aluminij vlasnici planiraju uložiti dodatnih sedam miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti