Obrazovanje novih generacija: Saradnja kompanije LANACO i Banjaluka College-a

11.12.2020. 07:46 / Izvor: Akta.ba
Obrazovanje novih generacija: Saradnja kompanije LANACO i Banjaluka College-a

U prostorijama BLC-a jučer je potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koja će dodatno osnažiti razvoj stručnih kadrova za rad u IT industriji.

U prostorijama BLC-a jučer je potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koja će dodatno osnažiti razvoj stručnih kadrova za rad u IT industriji, unaprijediti projektnu saradnju između akademske zajednice i privrede, te ostvariti brojne druge pogodnosti definisane Ugovorom.

"Izuzetno sam ponosan na cijeli tim BLC-a i kompanije LANACO koji stoji iza ove saradnje. Naš imperativ je biti korak ispred vremena u kojem živimo kako bismo i studente odmah obučavali za budućnost, a upravo kompanija LANACO je to – budućnost. Zato nam je važno da u sklopu ove saradnje, koja podrazumjeva i Oracle akademiju, realizujemo što više projekata, obrazujemo što više studenata i jedni od drugih naučimo mnogo", rekao je doc. dr Nenad Novaković, finansijski direktor BLC-a.

 

Ova saradnja omogućiće studentima da se usavršavaju praktično, dodatno će motivisati i studente i osoblje, a kompaniji LANACO daće priliku da učestvuje u obrazovanju kadrova neophodnih za buduće projekte.

"Savremeno tržište rada u sve većoj mjeri pridaje značaj mladim stručnjacima koji posjeduju kvalitetna praktična iskustva i koji su spremni da se uhvate u koštac sa svojom izabranom profesijom. Fakulteti su baza obrazovanja i mjesto sazrijevanja mladih ljudi u profesionalnomsmislu", istakao je Dragan Ninić, Menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije LANACO.

Saradnja počinje odmah, a podrazumijevaće kako studente koji su upisali neki od smjerova iz sektora IT ove godine, ali i studente koji već studiraju u ovoj visokoškolskoj ustanovi. 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti