Kompanija cargo-partner ostvarila godišnji promet od jedne milijarde eura

17.12.2020. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Kompanija cargo-partner ostvarila godišnji promet od jedne milijarde eura

Pružalac usluga međunarodnog transporta i logistike, kompanija cargo-partner, ponovo je povećala svoj prihod i u 2020. godini, po prvi put u svojoj historiji ostvarila godišnji promet od preko milijardu €.

U petak, 30. oktobra, kompanija cargo-partner je prešla postavljeni cilj od 1.000.000.000 €, kada je u pitanju godišnji promet. To kompaniji otvara put do ostvarenja narednog cilja, a to je promet u iznosu od 2 milijarde € do 2025. godine. Iako su u poređenju sa prethodnom godinom obimi transporta zabilježili blagi pad i uprkos sveobuhvatnom izazovnom tržišnom okruženju, kompanija cargo-partner 2020. godinu završava uspješno, a sve zahvaljujući prilagođenim hitnim rješenjima i fleksibilnim alternativama za ograničenja u transportu koja su uzrokovana pandemijom COVID-19. 

Generalni direktor kompanije cargo-partner, Stefan Krauter, oduševljen je pozitivnim rezultatima i sadašnjom uzlaznom putanjom kompanije: "2020. godina donijela je, bez presedana, niz izazova za globalnu ekonomiju, a posebno za logističku industriju. Ponosan sam što mogu reći da je kompanija cargo-partner savladala ove izazove zahvaljujući izvanrednoj predanosti naših timova širom svijeta, kao i sposobnosti da našim korisnicima ponudimo brze i fleksibilne alternative za njihove transportne izazove. Ovi rezultati pokazuju da smo na pravom putu." 

Kako bi se prilagodio posebnim izazovima svojih klijenata nastalim usljed transportnih ograničenja i ograničenja u kapacitetima uzrokovanih pandemijom, cargo-partner od početka 2020. godine u svoj portfelj usluga uvodi nekoliko novih usluga. Od marta, u ponudi se nalaze sedmični čarter letovi iz Kine i Hong Konga prema Europi, a u cilju pružanja podrške klijentima tokom uvoza vrlo hitnih pošiljki.

Za transportne zahtjeve koji nisu vremenski kritični, kompanija nudi usluge željezničkog transporta preko "Željeznog puta svile", sa nekoliko sedmičnih FCL (puni kontejnerski transport) i LCL (zbirni kontejnerski transport) polazaka prema zapadu, a isto tako i prema istoku. Kao dodatnu, bržu alternativu pomorskom prijevozu iz Azije ka Evropi, kompanija cargo-partner je nedavno predstavila novu, premium uslugu Adria PRIORITY Express preko luka Kopar i Trst. Tranzitna vremena od glavnih luka Dalekog istoka do jadranskih luka su u prosjeku 5-8 dana kraćau odnosu na luke Sjevernog mora. 

Pored uspješnog preusmjeravanja transportnih tokova, kako bi se ispunili zahtjevi korisnika, Stefan Krauter je ubijeđen da je efektivno upravljanje protokom informacija igralo jednako važnu ulogu: "Još jedan odlučujući faktor za ovakav završetak godine je naša sveobuhvatna strategija digitalizacije. To uključuje duboku integraciju u poslovne procese naših korisnika i pojednostavljenu komunikaciju preko platforme za upravljanje lancem snabdijevanja - SPOT. Na kraju, naša snažna interna IT kompetencija omogućila je svim našim kancelarijama brz i efektivan prelazak na rad od kuće. Nastavit ćemo raditi na našoj snažnoj strategiji digitalizacije i budno pratiti razvoj tržišta, kako bismo našim korisnicima ponudili brza, efektivna i fleksibilna rješenja."

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti