Promjenom vlasnika firma iz Živinica povećala ulaganja u proizvodnju keksa

21.12.2020. 16:35 / Izvor: Akta.ba
Promjenom vlasnika firma iz Živinica povećala ulaganja u proizvodnju keksa

Gradonačelnik Samir Kamenjaković sa svojim saradnicima nastavio je dosadašnju praksu obilaska privrednih subjekata sa područja Grada Živinice.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković sa svojim saradnicima nastavio je dosadašnju praksu obilaska privrednih subjekata sa područja Grada Živinice. 

Ovom prilikom u petak je upriličena posjeta živiničkoj firmi “Wifi keks”, koja se bavi proizvodnjom i prodajom keksa.Prilikom ove posjete gradonačelnik Samir Kamenjaković konkretnije se upoznao sa djelatnošću ovog privrednog subjekta, njihovom proizvodnjom, prodajom, brojem radnika, uslovima rada, te sa budućim planovima i namjerama razvoja.

Firma “Wifi keks” egzistira već dugih niz godina, ali je promjenom vlasnika ove godine obnovila i povećala ulaganja u proizvodnju i promet keksa.

U firmi je zaposleno 6 radnika i proizvodi se 20 artikala koji su zastupljeni na tržištu u velikim prodajnim lancima širom Bosne i Hercegovine.

Porodični biznis ovakvog tipa je dokaz da i mladi ljudi mogu biti uspješni i da uz veliki rad, trud i posvećenost imaju perspektivu u Bosni i Hercegovini.

 

Gradonačelnik Samir Kamenjaković izrazio je zadovoljstvo prilikom posjete, te naveo da je ovo dobar primjer u kojem pravcu treba da se razvijaju mala i srednja preduzeća kada je u pitanju proizvodnja.

"Grad Živinice ima iskustvo po proizvodnji slatkih proizvoda i drago mi je da se nastavila ova proizvodnja, a posebno me raduje što je u pitanju mlad čovjek koji je shvatio da treba ostati da živi i radi u državi BiH i u Gradu Živinice. Drago mi je da Grad Živinice ima ovakav jedan potencijal gdje može da se širi i razvija a posebno me raduje što postoji perspektiva u ovoj proizvodnji. Svojim proizvodima snabdijevaju prodajne objekte na velikom dijelu teritorije države BiH. Drago mi je da Grad Živinice daje poruku mladim ljudima da postoje različiti poslovi, različita zanimanja u proizvodnji jer smatramo da je proizvodnja ono što će zasigurno ostaviti ljude da dugo godina rade", kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković.

Dodao je da ovo prije svega jedan porodični biznis i da se zajedno preko porodičnog biznisa mogu razvijati mala i srednja preduzeća.

"Želim da ovo u budućnosti bude velika kompanija koja će preko cijele teritorije Bosne i Hercegovine izaći i izvan naših granica i da Grad Živinice promoviše na jedan sladak i lijep način", poručio je Kamenjaković.

Vlasnik firme “Wifi keks” Senad Mulabdić kazao je da trenutno imaju šest zaposlenih i 20 artikala koje plasiraju na tržište širom Bosne i Hercegovine u raznim prodajnim lancima.

"Poprilično sam zadovoljan, mada može puno bolje, ali trudimo se na dnevnoj bazi da poboljšamo i održimo kvalitet i trudimo se za bolje, ali u suštini sam zadovoljan kada je u pitanju WI FI keks. Mislim da ne postoji industrija koja nije osjetila pandemiju ali uslovno rečeno to koristimo kao motivaciju za naprijed, jer kad tad će se ovo završiti i ostat će tržiste koje jest i trudit ćemo se da ga ispoštujemo. Ne bježimo od izazova koje imamo i što se tiče asortimana trudit ćemo se da održimo kvalitet koji imamo i da ga poboljšamo ako je moguće, a naravno da jeste", rekao je vlasnik firme "Wifi keks" Senad Mulabdić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti