Novi saziv Gradskog vijeća Zenice izabrao stalna radna tijela i komisije

06.01.2021. 12:41 / Izvor: Fena
Novi saziv Gradskog vijeća Zenice izabrao stalna radna tijela i komisije

Novi saziv Gradskog vijeća Zenice imenovao je većinom glasova članove stalnih radnih tijela i komisija, kao i članove Etičke komisije i Ocjenjivačkog suda.

Novi saziv Gradskog vijeća Zenice imenovao je većinom glasova članove stalnih radnih tijela i komisija, kao i članove Etičke komisije i Ocjenjivačkog suda.

Sastav komisija i radnih tijela, kako je napomenuo predsjednik Kluba vijećnika Zenička inicijativa – Fuad Kasumović (ZI-KF) Kenan Uzunović, predložili su politički subjekti parlamentarne većine: ZI-KF, Socijaldemokratska partija, Savez za bolju budućnost, Narod i Pravda, Nezavisni blok te predstavnik nacionalnih manjina Osman Šuvalić.

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja je razmatranje i usvajanje izvještaja o poslovanju za 2019. godinu dijela javnih preduzeća u vlasništvu grada.

Do pauze su usvojeni izvještaji o poslovanju Regionalne deponije "Mošćanica" i Vodovod i kanalizacija, koji su poslovali pozitivno te ostvarili i određenu dobit, a u nastavku će biti razmatrano poslovanje Grijanja, Zenicagasa, Preduzeća za prostorno planiranje i uređenje Grada, Parking servisa, Tržnice, Zeničke razvojne agencije "ZEDA", Doma za stara lica, Centra za socijalni rad, Dom-porodice, Gradske narodne kuhinje, a za preduzeće Gradska groblja bit će razmatran i izvještaj o radu za 2018. godinu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti