CIK - Rok za podnošenje postizbornih finansijskih izvještaja 15. januar 2021.

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

CIK - Rok za podnošenje postizbornih finansijskih izvještaja 15. januar 2021.

Navode da političke stranke postizborni finansijski izvještaj podnose elektronski putem aplikacije FI CIK BIH.

10.01.2021. 09:23 / Izvor: Akta.ba

Centralna izborna komisija BiH podsjetila je političke stranke i nezavisne kandidate koji su učestvovali na Lokalnim izborima 2020. održanim 15. novembra 2020. da su dužni podnijeti finansijski izvještaj za period od dana podnošenja prijave za ovjeru za izbore do dana ovjere rezultata izbora (Postizborni finansijski izvještaj).

Rok za podnošenje postizbornih finansijskih izvještaja je 15. januar 2021. 

Navode da političke stranke postizborni finansijski izvještaj podnose elektronski putem aplikacije FI CIK BIH, dok potvrdu o podnesenom finansijskom izvještaju i obrasce odštampane u pdf formatu iz aplikacije FI CIK BIH dostavlјaju Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine i u čvrstoj kopiji. Postizborni finansijski izvještaj za političke stranke obuhvata period od 1. juna do 15. decembra 2020.

Nezavisni kandidati postizborni finansijski izvještaj podnose u čvrstoj kopiji, a sadržaj i forma postizbornog finansijskog izvještaja je propisana Pravilnikom o predizbornim i postizbornim finansijskim izvještajima nezavisnih kandidata.

Obrasci finansijskog izvještaja za nezavisne kandidate su dostupni na internet stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine www.izbori.ba. Postizborni finansijski izvještaj za nezavisne kandidate obuhvata period od dana podnošenja prijave za ovjeru za učešće na izborima do 15. decembra 2020., saopćeno je iz CIK-a.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti