BH. medijska grupacija lansirala agencije u Srbiji i Hrvatskoj

19.01.2021. 15:07 / Izvor: Akta.ba
BH. medijska grupacija lansirala agencije u Srbiji i Hrvatskoj

Bosanskohercegovačka medijska grupacija TNT Group nedavno je lansirala dvije digitalne agencije, u Zagrebu i Beogradu.

Bosanskohercegovačka medijska grupacija TNT Group nedavno je lansirala dvije digitalne agencije, u Zagrebu i Beogradu.

Riječ je o digitalnim agencijama Milton Media Srbija i Info Arena Hrvatska koje pružaju kompletnu uslugu digitalizacije vašeg poslovanja, od kreiranja web stranica i on line trgovina, do SEO Optimizacije i digitalnog oglašavanja. Takođe, rade i produkciju video prezentacije i radio spotove.

Veliki iskorak za TNT Grupaciju

Nakon Travnika, Zenice, Tuzle i Sarajeva, TNT Grupacija se prošila na susjedne države otvorivši dvije nove digitalne agencije u Beogradu i Zagrebu što je veliki iskorak za ovu medijsku grupaciju.

TNT Grupacija već 23 godine razvija medije, počeli su sa lokalnom radio stanicom "TNT Travnik" nakon čega su širili mrežu radija po Bosni i Hercegovini.

Danas posjeduju dva jaka radijska brenda, TNT Radio i Narodni radio, sa 7 lokalnih stanica u Travniku, Zenici, Tuzli i Sarajevu, četiri televizijska kanala od kojih su najpoznatiji Sevdah TV i Kanal 6 HD te 20-ak Internet portala i blogova.

"Do lockdowna zbog pandemije nismo mnogo ulagali u digitalni sketor. Međutim, brzo smo uvidjeli svoje šanse u ovom sektoru i od tada smo lansirali ili akvizirali 23 digitalne platforme", kaže Alem Sinanović urednik digitalih medija.

Rijetki su slučajevi dodatnih ulaganja i zapošljavanja u vrijeme korona krize, a TNT Grupacija je u ovom periodu zaposlila čak 16 novih saradnika u tri države regiona što je za svaku pohvalu.

"Digitalne agencije u Zagrebu i Beogradu su nastavak našeg ulaganja u digitalu. Želimo da budemo bliže svojim klijentima u ovim državama ali i da ponudimo nove mogućnosti za klijente iz BiH. Naš cilj je uvezivanje poslovnih zajednica i firmi iz ovih zemalja", kaže Sinanović.

TNT Boost – besplatno za prvih 1000 korisnika

Ovom prilikom iz TNT Grupacije su najavili i skoru akviziciju 8 digitalnih medija u Srbiji te lansiranje unikatnog digitalnog alata TNT Boost, startupa kojeg su razvili i spremili za internacionalno tržište.

''TNT Boost vam olakšava vođenje Instagram profila, Facebook stranica i grupa.  Mi imamo gotovo 50 accaunta na navedenim mrežama i sve dijelimo jednim klikom. Zakazujemo kad želimo i određujemo da se neka objava ponavlja svaki dan, po nekoliko puta dnevno ako želite. Jedan fantastičan alat kojeg dajemo potpuno besplatno, u osnovnom paketu, za naših prvih 1000 korisnika'', kazao je Alem Sinanović.

Imajući sve u vidu  TNT Grupacija, sa svojim novootvorenim agencijama u Beogradu i Zagrebu,  donosi vam kompletnu uslugu brige oko oglašavanja i internet prezentacije. ''Ono što je najvažnije, donosimo rezultate koji će biti vidljivi od prvoga dana, što pokazuje i širenje poslovanja na zemlje regiona'', zaključuje Sinanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti