Hladnjake za čuvanje cjepiva u BiH obezbijedit će UNICEF

20.01.2021. 08:08 / Izvor: Akta.ba
Hladnjake za čuvanje cjepiva u BiH obezbijedit će UNICEF

Ministrica Gudeljević zahvalila je UNICEFU na velikom angažmanu u vezi pomoći oko nabave cjepiva.

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je putem video veze sa šeficom predstavništva UNICEF-a u Bosni i Hercegovini Rownak Khan o suradnji i predstojećim aktivnostima koje se odnose na nabavu cjepiva za Bosnu i Hercegovinu.

Govoreći o osiguravanju hladnog lanca za distribuciju i čuvanje cjepiva, Rownak Khan je najavila da je oprema za hladni lanac, koju osigurava UNICEF za BiH, već na putu ka Bosni i Hercegovini i izrazila uvjerenje da bi prvi hladnjak trebalo biti u uporabi do kraja siječnja.

Naglasila je da UNICEF nastoji za Bosnu i Hercegovinu osigurati najsuvremeniju, digitaliziranu opremu, koja će biti iznimno značajna ne samo za čuvanju cjepiva protiv koronavirusa nego i za ostale potrebe zdravstvenog sektora u BiH.

Ministrica Gudeljević zahvalila je UNICEFU na velikom angažmanu u vezi pomoći oko nabave cjepiva i osiguravanju hladnjaka, posebice istaknuvši taj značaj imajući u vidu veliku potražnju opreme za hladni lanac ne samo u BiH nego općenito na tržištu.

U razgovoru je istaknuto i da eksperti UNICEF-a rade na ispitivanju stvarnog stanja u zdravstvenim ustanovama, njihovim potrebama i mogućnostima, kao i da će dostavljena oprema biti sukladna ispitivanju koje se već radi podjednako kao i prema potrebama suvremenih zdravstvenih sustava.

Šefica UNICEF-a za BiH ponudila je i ekspertnu pomoć tijekom cjelokupnog procesa nabave cjepiva. S tim u vezi se očekuje da će u narednom periodu stručnjaci UNICEF-a biti svakodnevno na raspolaganju Ministarstvu civilnih poslova.

Gudeljević i Khan razgovarale su i o potpisivanju Memoranduma o razumijevanju za pružanje usluga nabave između UNICEF-a, dječjeg fonda UN i Vijeća ministara BiH, a koji je preduvjet za daljnju podršku UNICEF-a.

Iskazano je i očekivanje da će procedure za nabavu cjepiva u BiH biti provedene u najkraćem mogućem roku kako bi bili uvaženi svi rokovi u vezi sa što skorijim dopremanjem cjepiva u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti