Kotlovi za centralno grijanje na pelet iz Usore našli put do Europe

01.02.2021. 07:52 / Izvor: Akta.ba
Kotlovi za centralno grijanje na pelet iz Usore našli put do Europe

Sjedište firme je u Srednjoj Omanjskoj, u proizvodnoj hali Ferretto Group Central Europa d.o.o. Usora (FGCE).

U radnom posjetu Općinskom načelniku Zvonimiru Anđelić bili su predstavnici nove usorske firme u osnivanju 'METHAL' d.o.o.

Usora, Bosna i Hercegovina i to Borso Maurizio, direktor  sa suradnicom Mirelom Čabrić. Na sastanku je sudjelovao i pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije Anto Bonić.

Posjet je upriličen s ciljem upoznavanja Općinskog načelnika o osnivanju novog gospodarskog subjekta 'METHAL' d.o.o. Usora, za koji su općinskom sudu u Zenici podneseni osnivački akti. Direktor poduzeća je Borso Maurizio, a osnivač je talijanska Grupacija AMG Spa iz Vicenza, Italija.

Sjedište firme je u Srednjoj Omanjskoj, u proizvodnoj hali Ferretto Group Central Europa d.o.o. Usora (FGCE).

AMG Spa je temeljem poslovnog ugovora otkupila vlasništvo u FGCE u iznosu 50 % vrijednosti kapitala. AMG grupa prisutna je na tržištu s nizom marki koje nude rješenja od kućnog grijanja do klimatizacije, od velike distribucije do izravne prodaje od vrata do vrata, od domaćih rješenja za velika industrijska postrojenja i ima niz svojih sestrinskih firmi.

Proizvodni program koji je već pokrenut je u oblasti metaloprerađivačke djelatnosti, odnosno započela je proizvodnja kotlova za centralno grijanje na pelet, i gotovi proizvodi se otpremaju na tržite, za sada u vidu izvoza na europsko tržište.

Načelnik Anđelić je izrazio dobrodošlicu Grupaciji AMG Spa iz Vicenza i njihovoj investiciji u Usori, odnosno novoutemeljenoj firmi 'METHAL' d.o.o. Usora, kao i očekivanje da će ova firma i njena uprava ostvariti dobru suradnju s lokalnom zajednicom u kojoj posluje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti