cargo-partner širi svoju globalnu mrežu investicijama u Velikoj Britaniji

17.02.2021. 08:36 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner širi svoju globalnu mrežu investicijama u Velikoj Britaniji

Međunarodni pružalac usluga transporta i logistike je uspostavio poslovanje u Velikoj Britaniji ulaganjem u dugogodišnjeg partnera Aztek International Freight Ltd.

Međunarodni pružalac usluga transporta i logistike je uspostavio poslovanje u Velikoj Britaniji ulaganjem u dugogodišnjeg partnera Aztek International Freight Ltd.

1. januara 2021. godine cargo-partner je uspostavio poslovanje i u Velikoj Britaniji, otvaranjem novog ureda u Manchesteru, čemu je prethodilo ulaganje u lokalnu partnersku kompaniju Aztek International, čiji je cargo-partner sada trećinski dioničar. Portfolio usluga koje cargo-partner pruža u Ujedinjenom Kraljevstvu obuhvata zračni, pomorski, cestovni, željeznički transport, kao i sveobuhvatne carinske usluge, kako bi se ispunili svi formalni zahtjevi nakon izlaska Velike Britanije iz EU 1. januara 2021. godine.

Stručnost na polju carinskih izazova u periodu nakon Brexita

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera, objašnjava: "Ova investicija u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerom Aztekom je prvi strateški korak ka uspostavljanju cargo-partnera u Velikoj Britaniji. Između ostalih faktora, naše predstavljanje 1. januara motivirano je željom da optimalno podržimo naše kupce u izazovima sa kojima su suočeni nakon Brexita. U proteklih mjesec dana, naši iskusni timovi iz EU i Velike Britanije bili su vrlo uspješni u pružanju brzih carinskih usluga za brojne klijente."

 

Fokus na hitna rješenja

Pored pružanja podrške kupcima u carinskim procedurama, koje su znatno izmijenjene nakon Brexita, ovaj pružalac logističkih usluga je također stavio strateški fokus na ekspresna rješenja za vremenski kritične transporte. Od otvaranja podružnice u Velikoj Britaniji, lokalni cargo-partner tim je organizirao nekoliko hitnih pošiljki, uključujući i puni čarter let sa automobilskim gumama sa Tajlanda, te druge urgentne avio pošiljke za klijente iz automobilske industrije. Kompanija se također planira usredotočiti na proizvode iz  vazduhoplovne, maloprodajne, potrošačke, zdravstvene i proizvodne industrije.

Jaka europska mreža i potpuna pokrivenost Velike Britanije

 "Novi ured u Manchesteru je dodatak našoj europskoj mreži koji će donijeti velike promjene, te našim kupcima obezbijediti značajnu dodatnu korist", uvjeren je Stefan Krauter. "Našom dobrom organizacijom na području Srednje i Istočne Europe, možemo osigurati efikasne procese za uvoz i izvoz u i iz Velike Britanije. Trenutno radimo mnogo cestovnog transporta iz EU prema Velikoj Britaniji, kao i iz Sjeverne Irske za Veliku Britaniju i obrnuto." Na osnovu bliske saradnje sa svojim partnerom Aztek International, cargo-partner može pružiti potpunu pokrivenost Ujedinjenog Kraljevstva sa tri ureda - u Manchesteru, Istočnom Londonu i Bradfordu.

Pored pružanja rješenja za europski transport, cargo-partner tim u Velikoj Britaniji planira uspostaviti jake trgovinske odnose preko mreže vlastitih ureda i agenata, fokusirajući se prvo na Aziju, uključujući i regiju Indo-Azije, kao i na Sjevernu i Južnu Ameriku.

Fotografije: Esther-Horvath

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti