cargo-partner d.o.o. Sarajevo vlasnik ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 certifikata

23.02.2021. 09:01 / Izvor: Akta.ba

Kompanija cargo-partner d.o.o. Sarajevo je početak 2021. godine obilježila sa dva značajna priznanja.

Kompanija cargo-partner d.o.o. Sarajevo je početak 2021. godine obilježila sa dva značajna priznanja. Nakon višemjesečnih detaljnih priprema i provjera, ova međunarodna transportna i info-logistička kompanija je u februaru uspješno završila proces certifikacije i postala ponosni vlasnik ISO 9001:2015 i 14001:2015 certifikata.

U čemu se ogleda značaj ovih priznanja?

ISO 9001 certifikat predstavlja formalni dokaz da organizacija ispunjava sve zahtjeve norme ISO 9001, odnosno dokaz da ista ima  uspostavljen sustav upravljanja kvalitetom. Svrha ovog standarda je povećanje efikasnosti organizacije kroz primjenu procesnog pristupa, a prednost je obezbjeđenje veza između pojedinačnih procesa, sektora i njihove interakcije. Certifikacija prema zahtjevima ISO 9001 povećava povjerenje klijenata u proizvod / uslugu i vodi ka boljem pozicioniranju na tržištu.

"Svjesni važnosti dobrog upravljanja kvalitetom i uspostavljanja organizacije u kojoj se znaju zaduženja svakog pojedinca, odlučili smo se da svoje poslovne procese normiramo i prilagodimo zahtjevima koji su postavljeni pred nas. Dodatno nas je motivisalo i povjerenja koje ISO standard ulijeva partnerima, jer on predstavlja temelj kompetentnosti i efikasnosti. Audit koji je prethodio certifikatu, obuhvatio je unutrašnje postupke u radu i odgovornosti, kao i reguliranje svih procesa koji podrazumijevaju saradnju sa klijentima i poslovnim partnerima.", objašnjava Sanjin Hamidović, direktor kompanije cargo-partner d.o.o. Sarajevo.

"ISO 14001 je najzastupljenija međunarodna norma za upravljanje okolišem. Za cargo-partner, kompaniju koja u svom fokusu ima društvenu odgovornost i brigu o očuvanju životne sredine, ovaj certifikat je od iznimnog značaja, jer nam pruža smjernice za poboljšanje upravljanja resursima, te predstavlja alat za učinkovit nadzor i mjerenje učinka naših aktivnosti na okoliš.", dodaje gospodin Hamidović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti