Suradnja USAID i Turističke zajednice KS za oporavak turizma u BiH

26.02.2021. 11:45 / Izvor: Akta.ba
Suradnja USAID i Turističke zajednice KS za oporavak turizma u BiH

TZKS i USAID nastavljaju saradnju u procesu oporavka turizma u BiH na projektima unaprjeđenja, razvoja i promocije turističkih potencijala te podsticanju opšteg ekonomskog razvoja i jačanja turističke privrede.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) i USAID nastavljaju saradnju u procesu oporavka turizma u Bosni i Hercegovini na projektima unaprjeđenja, razvoja i promocije turističkih potencijala te podsticanju opšteg ekonomskog razvoja i jačanja turističke privrede.

Dvodnevna radionica za uposlenike Turističke zajednice KS pod nazivom "Digitalna obuka i taktičko planiranje za DMO (organizacije za menadžment destinacija)" realizovana je u okviru USAID projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia and Herzegovina).

Radionicu su vodili eksperti iz oblasti turizma šef projekta Ibrahim K. Osta, stručnjak za promociju digitalnog turizma Damian Cook i voditelj tima za razvoj iskustava i destinacijski marketing Amjad Sawalha.

Uposlenici Turističke zajednice KS dali su, kroz prezentacije i diskusije, detaljan pregled trenutne situacije i tržišta te prezentirali programske aktivnosti Turističke zajednice KS.

Razgovaralo se o  koracima planiranim u izradi taktičkog plana oporavka turističke privrede, novim pristupima u oblasti marketinga i promocije, profilima turista, demografskoj strukturi, sezonalnosti turističkih posjeta, prioritetnim tržištima, online promociji turističke ponude te zajedničkim strateškim aktivnostima i kratkoročnim i dugoročnim ciljevima USAID-a i Turističke zajednice KS.

"Izradom taktičkog plana oporavka i kvalitetnog plana promocije, Turistička zajednica KS nastoji smanjiti vrijeme oporavka turizma kroz održivi razvoj te pozicionirati Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao poželjne turističke destinacije kroz promotivne aktivnosti prilagođene situacionoj analizi, novim trendovima i zahtjevima tržišta", saopćeno je iz TZKS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti