Alma Ras uposlenici nagrađeni povodom 23. godišnjice kompanije: Izdvojile se žene

09.03.2021. 14:30 / Izvor: Akta.ba
Alma Ras uposlenici nagrađeni povodom 23. godišnjice kompanije: Izdvojile se žene

Tradicionalno proslavljanje godišnjice kompanije Alma Ras, koja broji više od 1200 uposlenika, ove godine je odgođena zbog epidemiološke situacije.

Tradicionalno proslavljanje godišnjice kompanije Alma Ras, koja broji više od 1200 uposlenika, ove godine je odgođena zbog epidemiološke situacije. Međutim, menadžment kompanije potrudio se da uposlenici ne ostanu uskraćeni za priznanja i poklone.

Oni koji su dio ove porodice punih deset godina, te uposlenici koji su se svojim radom izdvojili u prethodnoj godini, dobili su posebna priznanja i poklone. Naravno, veći dio priznanja otišao je ženama, jer upravo one čine 82% uposlenika. Stoga, nije slučajnost da je ova kompanija osnovana baš 8. marta, kada se i slave žene.

Tim povodom Rasim Memagić, izvršni direktor kompanije Alma Ras čestitao je svima, te naglasio koliko je bitno timsko djelovanje kojeg su imali svi u prethodnom, veoma izazovnom periodu. Istaknuto je da je poslovanje kompanije u dobrom stanju, te da je obezbjeđen posao za sve i za naredni period. Poruka je završila s poslovnom politikom kompanije da su uposlenici na najvažnijem mjestu, s željom da svi prvenstveno budu zdravi, te uspješni u poslovanju.

Inače, kompanija Alma Ras ulaže u svoje uposlenike kroz mnogobrojne edukacije tokom godine, a prošle godine osnovali su ARcademy, edukacijski centar gdje se interno i eksterno angažuju stručni saradnici. Zahvaljujući ovom Centru uposlenici imaju priliku sticati nova znanja, osnaživati se i osposobljavati, te uključivati u različite procese unutar kompanije.

                                                                                                                                                          

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti