Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Prihvaćena donacija Srbije od 15.000 vakcina protiv Covida-19

Ministarstvo civilnih poslova BiH, kao nadležna institucija, određeno je za primaoca donacije u ime Vijeća ministara BiH.

12.03.2021. 16:48 / Izvor: Akta.ba

Vijeće ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici prihvatio je donaciju kojom je  Republika Srbija obezbijedila Bosni i Hercegovini, za potrebe Federacije BiH, dodatnih 15.000 doza lijeka – vakcina Kovišild (COVISHIELD - ChAdOxl nCoV-19 Corona Virus Vaccine), proizvođača Instituta za serume iz Indije (SERUM INSTITUTE OF INDIA PRIVATE LIMITED).

Prijedlogom aneksa  Sporazuma o donaciji vakcina Kovišild između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara BiH, Republika Srbija se obavezuje da će donaciju od 5.000  doza za potrebe Federacije BiH predati u roku od pet dana od dana potpisivanja Aneksa, dok će primopredaja od 10.000 preostalih doza  biti realizovana u vremenu predviđenom za revakcinaciju. 

Ministarstvo civilnih poslova BiH, kao nadležna institucija, određeno je za primaoca donacije u ime Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH zadužio je Ministarstvo civilnih poslova BiH da Aneks Sporazuma o donaciji vakcina Kovišild između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara BiH dostavi Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Aneksa odredi ministarka civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti