Vlada HNK najavljuje nove mjere: Hoće li Hercegovina u lockdown

16.03.2021. 08:04 / Izvor: Fena
Vlada HNK najavljuje nove mjere: Hoće li Hercegovina u lockdown

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg kazao je da će biti prisiljeni uvoditi nove mjere ako se nastavi trend rasta broja novozaraženih.

S obzirom da je tijekom vikenda u SKB-u Mostar od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 12 osoba i da se trenutno 76 osoba nalazi na bolničkom liječenju premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg kazao je da će biti prisiljeni uvoditi nove mjere ako se nastavi trend rasta broja novozaraženih.

"Naša je procjena da mjere koje je donio Krizni stožer odgovaraju postojećoj situaciji, a ukoliko se ona pogorša onda ćemo, naravno, biti prisiljeni uvoditi restriktivnije mjere. Ova županija je od dijela skupštinskih zastupnika i od djela javnosti i gospodarstva bila pritiskana da ukine policijski sat. Mi smo ga zadržali i mislim da je taj policijski sat doprinio stanju epidemije kakvo smo imali donedavno", izjavio je Herceg prilikom potpisivanja kolektivnog ugovora sa Sindikatom policije u HNŽ-u.

Istaknuo je kako novo stanje zahtjeva nove mjere te je dodao kako će Krizni stožer razmotriti trenutnu epidemiološku situaciju, te donijeti nove mjere ako broj novozaraženih nastavi rasti.

Predsjednik Vlade HNK-a složio se s konstatacijom novinara da same mjere nisu problem koliko je problem nepoštivanje tih mjera.

"Mi danas imamo različite zahtjeve pojedinih sektora. Kad pogledate naše obrazovanje, onda imate zahtjev Sindikata osnovnog obrazovanja da potpuno liberaliziramo mjere i vratimo klasičnu nastavu u punom kapacitetu. S druge strane, Sindikat srednjeg obrazovanja traži online nastavu, odnosne strože mjere. Visoko obrazovanje bi također online. Različite sfere društva traže različite pristupe. Ono što je naša zadaća je da pratimo epidemiološku situaciju, da sukladno tomu Stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi donosi adekvatne mjere i ono što je poanta: nije problem u mjerama već u nepoštivanju mjera", naglasio je Herceg.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti