cargo-partner otvara prvi ured u Sjevernoj Makedoniji

30.03.2021. 09:15 / Izvor: Akta.ba
cargo-partner otvara prvi ured u Sjevernoj Makedoniji

Međunarodni pružalac usluga transporta i logistike, i u martu 2021. godine, nastavlja da širi svoju europsku mrežu, otvarajnjem novog ureda u Skoplju.

Međunarodni pružalac usluga transporta i logistike, i u martu 2021. godine, nastavlja da širi svoju europsku mrežu, otvarajnjem novog ureda u Skoplju, pojačavajući time postojeća čvorišta drumskog transporta i logistike u Bugarskoj i Srbiji.

cargo-partner ubrzava svoju ekspanziju Europom dodajući svojoj mreži još jednu državu. Samo nekoliko sedmica nakon otvaranja prvog ureda u Velikoj Britaniji (Ujedinjenom Kraljevstvu) i najave daljeg širenja u Nizozemskoj, kompanija sada jača svoju mrežu u jugoistočnoj Europi sa uredom u Skoplju, u Sjevernoj Makedoniji. Sa novim uredom, cargo-partner nudi sveobuhvatni spektar transportnih usluga zračnim, morskim i cestovnim putem i tako povezuje državu sa već postojećom logističkom mrežom u regiji jugoistočne Europe.

Stefan Krauter, vlasnik kompanije cargo-partner, o motivaciji za ovo ulaganje: "Prateći povećanje zahtjeva naših klijenata u ovom regionu, otvaranje ureda u Skoplju bio je logičan korak u procesu rasta naše kompanije. On predstavlja idealno pojačanje našim čvorištima u Srbiji i Bugarskoj i dodatno jača naše mjesto u ovom dijelu Europe." cargo-partner ured u Bugarskoj je operativan od 2003. godine, a u Srbiji od 2004. U 2018. godini, u Sofiji je otvaren iLogistics Centar sa 22,000 paletnih mjesta na površini od 16,500 m2, dok je u Beogradu na raspolaganju 8,000 m2 skladišnog prostora. Učestali odlasci kamiona povezuju ova skladišta sa distribucijskom mrežom cargo-partnera u centralnoj i istočnoj Europi.

Uvjeren u poslovni potencijal ove regije, Stefan Krauter dodaje: "Novi ured u Skoplju omogućit će nam da iskoristimo stratešku poziciju Sjeverne Makedonije na Balkanu.  Kada je u pitanju brodski transport, blizina Soluna će sigurno donijeti brojne pogodnosti, dok je naša bogata mreža cestovnog transporta idealan temelj za distribuciju kroz Europu. Naš iskusni tim omogućava distributivna rješenja sa jednog mjesta, te posjeduje i opširno znanje o carinskim procedurama za pošiljke iz i prema EU."

cargo-partner tim u Skoplju trenutno nudi redovne konsolidacijske usluge od Skoplja do Prištine na Kosovu, Podgorice u Crnoj Gori, Tirane u Albaniji i Soluna u Grčkoj, kao i između Sjeverne Makedonije i Bugarske. Povezujući se sa logističkim centrima u Sofiji i Beogradu, kompanija pruža sveobuhvatna distribucijska rješenja , pokrivajući područje cijele regije. Uz to, cargo-partner trenutno radi na uspostavljanju redovnih linija između Sjeverne Makedonije i Turske, te Sjeverne Makedonije i Austrije. Za robne tokove prema sjevernoj Europi, veza sa cargo-partner iLogistics centrom u Fischamend-u, u Austriji će omogućiti kraća tranzitna vremena, kao i bržu distribuciju i punu povezanost kroz europski distribucijski centar u Roermond-u, Nizozemska.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti