QSS Enterprise Day 2013: Konferencija okupila 250 IT menadžera

13.04.2013. 09:25 / Izvor: eKapija.ba
QSS Enterprise Day 2013: Konferencija okupila 250 IT menadžera
OTVORI GALERIJU

QSS Enterprise Day 2013 je održan pod sloganom Business is Everywhere, a iz QSS-a navode da se ovaj slogan činio veoma logičnim s obzirom na konstanti razvoj novih poslovnih prilika, tehnologija i korisničkih uređaja koji omogućavaju da se posao obavlja u svakom trenutku i sa bilo koje lokacije.

U hotelu Bristol održana je deseta po redu QSS Enterprise Day konferencija koju je posjetilo nešto više od 250 gostiju iz 120 kompanija iz finansijskog, telekomunikacijskog, privatnog i javnog sektora u našoj zemlji. Konferenciju je pozdravnim govorom otvorio Isan Selimović, direktor kompanije QSS, nakon čega je uslijedila prezentacija kompanije BH Telecom pod nazivom BH Telecom M2M Cloud, te prezentacija kompanija HP i QSS u kojoj su govorili o zajedničkom rješenju za Document Management.

Gosti su imali priliku poslušati 10 prezentacija iz različitih IT oblasti, a ovogodišnju konferenciju su podržale kompanije ASBIS, HP, Check Point, IBM, Oracle, Adobe, HSM Informatika, FalconStor i VMware.

QSS Enterprise Day 2013 je održan pod sloganom “Business is Everywhere”, a iz QSS-a navode da se ovaj slogan činio veoma logičnim s obzirom na konstanti razvoj novih poslovnih prilika, tehnologija i korisničkih uređaja koji omogućavaju da se posao obavlja u svakom trenutku i sa bilo koje lokacije.

"Više nije dovoljno da IT podržava poslovanje, on mora biti sastavni dio poslovnog DNK-a svake organizacije. IT i tehnolgija moraju biti u sinergiji sa biznisom. Mi našim partnerima i kupcima želimo omogućiti da na najbolji način iskoriste nove tehnologije i ojačaju svoj poslovni DNK, kako bi svi skupa ostvarili što bolje poslovne rezultate", kazao je Isan Selimović direktor QSS-a.

Još jedan uspješan QSS Enterprise Day event je zatvoren zabavom u Golf Klubu, a najsretnijim gostima su u toku konferencije i na after party-u dodijeljene vrijedne nagrade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti