TZKS i Privredna komora Istanbula dogovorili održavanje sajma turizma u Sarajevu

16.04.2021. 11:28 / Izvor: Akta.ba
TZKS i Privredna komora Istanbula dogovorili održavanje sajma turizma u Sarajevu

Učesnici sastanka zaključili su da će događaj tog tipa zasigurno biti veliki korak u procesu oporavka turizma.

Predsjedavajući Povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo Kenan Magoda razgovarao je s direktoricom Odjela za turizam Privredne komore Istanbula Aylin Odabas o zajedničkim aktivnostima koje mogu doprinijeti oporavku turizma kao sektora koji je najviše pogođen pandemijom COVID-19 i razvoju i unapređenju turističkih potencijala.

Dogovorena je organizacija i održavanje sajma turizma u Sarajevu, čim uslovi i situacija s pandemijom budu dozvoljavali.

Učesnici sastanka zaključili su da će događaj tog tipa zasigurno biti veliki korak u procesu oporavka turizma i pozicioniranju Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine kao poželjnih turističkih destinacija.

Također je dogovoreno i održavanje zajedničkog seminara u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Odjela za turizam Privredne komore Istanbula, radi razmjene iskustava, pronalaženja efikasnih načina za izlazak iz krize i ublažavanje negativnih posljedica pandemije.

Direktorica Odabas naglasila je da dobro poznaje i razumije situaciju u kojoj se bh. turizam nalazi, te je s odobravanjem prihvatila poziv Turističke zajednice Kantona Sarajevo o proširenju saradnje na svim poljima u svrhu ekonomskog razvoja, jačanja turističke privrede i oporavka turizma u što skorijem roku, saopćeno je iz TZKS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti