Za 18 projekata i mikrobiznisa 37.500 KM

20.04.2021. 08:35 / Izvor: SRNA
Za 18 projekata i mikrobiznisa 37.500 KM

U Čelincu je jučer predstavljeno osam projekata i deset mikrobiznisa mladih Čelinčana, koje će finansirati opština i Fondacija "Mozaik".

U Čelincu je jučer predstavljeno osam projekata i deset mikrobiznisa mladih Čelinčana, koje će finansirati opština i Fondacija "Mozaik" u iznosu od 37.500 KM.

Načelnik opštine Vlado Gligorić rekao je Srni da je zadovoljan činjenicom da je u opštinskoj kasi obezbijeđeno više sredstava za ovu namjenu u odnosu na prvobitni plan, istakavši da aktivizam mladih mora da prati snažna podrška lokalne zajednice.

"Opština će ovogodišnji krug projekata i mikrobiznisa podržati sa 17.500 KM, dok je učešće Fondacije "Mozaik" oko 20.000 KM", rekao je Gligorić i dodao da je opredjeljenje lokalne zajednice da kombinovanim načinima i metodama stvara povoljno poslovno okruženje i uslove za nova zapošljavanja.

On je naglasio da je vrlo važno i pohvalno to što su mladi zainteresovani i što imaju inicijativu da se samozapošljavaju ili zapošljavaju u svojoj lokalnoj zajednici.

"Želim im da svoje originalne ideje pretvore u društveno korisne i uspješne poslovne priče, ali i da ih razvijaju i unapređuju", poručio je Gligorić.

Direktor programa Omladinske banke i predstavnik Fondacije "Mozaik" Željko Pauković istakao je da je ponosan zbog činjenice da će u Čelincu biti realizovano najviše projekata i mikrobiznisa među 51 opštinom, koje učestvuju u ovom programu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti