Hifa Petrol započela projekat stručnog osposobljavanja pripravnika

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Hifa Petrol započela projekat stručnog osposobljavanja pripravnika

Kriza uzrokovana Corona virusom izazov je kako za ekonomiju, tako i za očuvanje radnih mjesta.

20.04.2021. 14:41 / Izvor: Akta.ba

Kriza uzrokovana Corona virusom izazov je kako za ekonomiju, tako i za očuvanje radnih mjesta. U trenutku kada veliki broj osoba ostaje bez posla i kada je svako radno mjesto itekako važno, Hifa Petrol nastoji povećati broj zaposlenih, pružajući šansu mladim ljudima za stjecanje prvog radnog iskustva, te stvarajući im sigurno i zdravo radno okruženje.

"Svaka kompanija ima svoje temelje od kojih kreće njena prepoznatljivost. Naš cilj je postati prepoznatljiva kompanija koja podržava mlade ljude da svoj život i karijeru i grade u Bosni i Hercegovini i u njoj ostanu. Kroz projekat sponzorisanja mladih i perspektivnih sportista koji su zaštitna lica naše kompanije pokazali smo naše usmjerenje, a sada idemo korak dalje zapošljavanjem mladih pripravnika bez radnog iskustva, sa visokom stručnom spremom", poručuju iz Hifa Petrola.

Kroz program zapošljavanja, visokoobrazovani pripravnici steći će svoje prvo radno iskustvo u struci u najuspješnijoj domaćoj naftnoj kompaniji. Tokom pripravničkog programa koji traje 12 mjeseci, razviti će svoja znanja, usvojiti nova, te unijeti nove ideje u život kompanije kako bi osigurali njen dugoročan razvoj i rast.

Kao ponosni, dugogodišnji nosilac titule Najpoželjniji poslodavac u oblasti nafte i plina, menadžment Hifa Petrola pomno će raditi na razvijanju potencijala i vještina pojedinaca, te ih osposobljavati za rad uz pomoć mentora kako bi kasnije mogli uzeti učešće i u složenijim projektima kompanije.

"Cilj nam je da naši pripravnici ispune očekivanja i izazove koje ćemo postaviti pred njih, a još važnije, dausvoje vrijednosti koje njegujemo u kompaniji. Želja nam je da praksu zapošljavanja obrazovanih i talentiranih mladih ljudi nastavimo i u budućnosti i da što veći broj njih osposobimo za samostalni rad. Najbolji pripravnici će po završetku programa dobiti priliku stalnog zaposlenja u našoj kompaniji", izjavio je Muhamed Vrabac, direktor Hifa Petrola.

Kompanija Hifa Petrol trenutno zapošljava preko 400 uposlenika. Veliku pažnju posvećuje sigurnosti kako svojih uposlenih, tako i kupaca, postavljajući prioritete u očuvanju njihovog zdravlja. Također, veliku pažnju ulaže u edukaciju uposlenih, te obezbjeđenje kvalitetnog i ugodnog radnog ambijenta.

Konkurs za prijem pripravnika je još uvijek otvoren i svi zainteresovani svoje prijave mogu poslati na ovom linku.

Osim konkursa za prijem pripravnika, Hifa Petrol ima stalno otvoreni konkurs za zapošljavanje u okviru kojeg selektuje i prima kadrove na osnovu ukazanih potreba društva. Prijave se mogu slati na karijera@hifapetrol.ba.

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti