Udruženje "Švicarac" organizovalo novi protest zbog Addiko banke

29.05.2021. 11:14 / Izvor: Akta.ba
Udruženje 'Švicarac' organizovalo novi protest zbog Addiko banke

Poručuju: Možda je bolje umrijeti od Covida, nego od sistematskog ubijanja građana BiH od strane Addiko banke.

Korisnici kredita u izmišljenoj CHF valuti, koji su prepušteni sami sebi i na milost-nemilost "Addiko" banke - bivše "Hypo" banke, ponovo su danas izašli ispred pomenute banke na Alipašinom polju u Sarajevu.

Najavili su da će uplaćivati rate na šalterima iste banke u iznosima po 0.05 feninga, pridržavajući se strogo propisanih mjera i dozvoljenog broja okupljanja zbog Covid-19 virusa.

"Možda je bolje umrijeti od Covida, nego od sistematskog ubijanja građana BiH od strane Addiko banke. Nažalost, svjesni smo i svjesni ste da su sve zemlje u okruženju (najviše zahvaljujući velikoj podršci medija), kao i zemlje EU riješile ovaj nezakonit postupak bankara, jedino je BiH ostavila svoje građane na streljani Addiko banke, koja je u vremenu Covida-19 uzela i otuđila desetine nekretnina-hipoteka korisnika kredita.", navodi se u saopćenju Udruženja "Švicarac".

"Mi se moramo boriti za svoja prava pa ugrožavajući i svoje zdravlje eventualnom zarazom od Covida 19. Dalje ne mozemo čekati. Na žalost neki korisnici kredita su izgubili život u borbi sa koronom, ali ih je kudi kamo više izgubilo živote u borbi sa ogromnim finansijskim apetitima Addiko banke koja jos jedino posluje u 4 zemlje bivše Jugoslavije", poručio je predsjenik Udruženja, Kemal Duraković. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti