EduIS - domaće softversko rješenje od sada dostupno i na tržištu Azije

11.06.2021. 15:46 / Izvor: Akta.ba
EduIS - domaće softversko rješenje od sada dostupno i na tržištu Azije

Potpisan Ugovor o strateškom partnerstvu između kompanija: Enlighten Solutions Limited, Pakistan, Zenith Technology, Nigerija i kompanije LANACO.

Danas je u prostorijama LANACO Tehnološkog centra u Banjoj Luci potpisan Ugovor o strateškom partnerstvu između kompanija: Enlighten Solutions Limited, Pakistan, Zenith Technology, Nigerija i kompanije LANACO, zahvaljujući kojoj će domaće softversko rješenje EduIS namijenjeno obrazovanju od sada biti dostupno tržištu Azije.

"EduIS je postao uspješan globalno prisutan proizvod kompanije LANACO koji je samo potvrdio potencijal i snagu domaćeg znanja i vizije koja je verifikovana u konkurenciji sa kompanijama iz mnogo razvijenijih država. Zbog toga mi na EduIS-a gledamo kao na istinskog digitalnog globalnog ambasadora podneblja iz koga dolazimo“, poručio je Dragan Ninić, Menadžer sektora za razvoj poslovanja u kompaniji LANACO.

LANACO je kao kompanija uložila mnogo u uspostavljanje naprednog, na digitalnim pretpostavkama definisanog, informacionog sistema koji je namijenjen sistemu obrazovanja u osnovnim i srednjim školama. Nakon uspjeha koje je EduIS rješenje zabilježilo u osnovnim i srednjim školama širom Republike Srpske i Nigerije, kao i ulaskom na tržišta Zambije i Gane, čime je verifikovano njegovo prisustvo na Afričkom kontinentu, EduIS rješenje se seli na Azijski kontinent.

Veoma mi je drago što smo danas potpisali saradnju sa kompanijom LANACO, čije softversko rješenje EduIS namijenjeno osnovnim i srednjim školama svakodnevno koristi više od 500.000 ljudi širom svijeta. Nakon detaljnog istraživanja globalnih softverskih rješenja namijenjenih obrazovanju, odlučili smo se za EduIS rješenje i njegov plasman na tržištima: Pakistana, Indije, Bangladeša, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije. Mi snažno vjerujemo da će ovo partnerstvo i EduIS revolucionarizovati obrazovanje na tržištu Južne Afrike i Bliskog Istoka“, poručio je Mehtab Shabir, direktor Enlighten Solutions Limited kompanije iz Pakistana.

LANACO vjeruje u moć i snagu obrazovanja i ulaže u podršku obrazovanju sa željom da sistemski pomogne izgradnju digitalnog društva. Danas svi sa ponosom možemo da kažemo da naša djeca imaju jedan od najnaprednijih sistema koji snažno podržava nesmetano funkcionisanje domaćeg obrazovanja, a koji će da koriste i brojni drugi obrazovni sistemi širom svijeta. U narednom vremenskom periodu, domaće rješenje EduIS će pronaći svoju primjenu i na tržištima SAD i Australije. 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti