Akta.ba certifikovana prema ISO 9001:2015

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Akta.ba certifikovana prema ISO 9001:2015

Eurokapija d.o.o. – Akta.ba dobila je međunarodni certifikat ISO 9001:2015 koji potvrđuje uspješno uspostavljen sistem upravljanja kvalitetom.

23.06.2021. 14:35 / Izvor: Akta.ba

Eurokapija d.o.o.  – Akta.ba dobila je međunarodni certifikat ISO 9001:2015 koji potvrđuje uspješno uspostavljen sistem upravljanja kvalitetom.

Standard ISO 9001:2015 međunarodno je priznata norma uvedena od Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO) za sisteme upravljanja kvalitetom. Uspostava, primjena, certificiranje i stalno poboljšanje sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima standarda iz porodice  ISO 9001 danas se koristi u cijelom svijetu i primjenjuje na sve vrste organizacija bez obzira na njihovu veličinu i vrstu djelatnosti.

Uvođenjem i primjenom ISO standarda Akta.ba portal još jednom je pokazao svoje opredjeljenje i posvećenost ka unapređenju poslovanja, stavljajući u fokus zadovoljstvo svojih saradnika, korisnika, proizvoda i usluga.

"Auditori ovlaštene certifikacijske kuće Institut za standarde i sigurnost Sarajevo po završenoj reviziji konstatovali su da ne postoji niti jedna neusklađenost u domenu implementiranog sistema upravljanja kvalitetom. Potvrđena je izuzetno kvalitetna implementacija procesa u praksi a sve po zahtjevima koji se postavljaju standardom ISO 9001:2015. Tako je Akta.ba postala organizacija koja radne procese u potpunosti prilagođava zahtjevima međunarodnih normi. Certifikat o usklađenosti sa međunarodnim standardom 9001:2015 dodatni je poticaj za Akta.ba da nastavi sa politikom ulaganja u razvoj kvaliteta kako bi se uzlazna putanja u kvaliteti pruženih usluga i pozitivan trend poslovanja i dalje nastavili", izjavio je prilikom uručivanja certifikata Fahro Ćatović, menadžer u Akta.ba, te se zahvalio saradnicima na uloženom trudu jer su uspjeli održati i poboljšati standard i kvalitet rada.

Certifikat ISO 9001:2015 predstavlja potvrdu o uspješnom zadovoljavanju zahtjeva međunarodno priznatih standarda koju donosi Međunarodna organizacija za normizaciju (International Organization for Standardization; skraćeno ISO).

"Međunarodno priznati certifikat stvara brend i jača reputaciju firme. ISO 9001:2015 osigurava bolje razumijevanje poslovnih procesa unutar firme i zahtjeva efektivnu posvećenost višeg menadžmenta i jasnu definiciju odgovornosti i ovlaštenja, čime se stvara poslovna klima za stalno unapređenje proizvoda i usluga, efikasnosti upotrebe resursa, rasta zadovoljstva klijenata", poručio je Nermin Mahmutović, direktor Instituta za standard i sigurnost ISS Sarajevo.

PODIJELI:

TAGOVI:

#Akta.ba

#ISS

#ISO 9001:2015

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti