Skupština KS: Nije usvojeno devet izvještaja o radu javnih ustanova

08.07.2021. 11:57 / Izvor: Akta.ba
Skupština KS: Nije usvojeno devet izvještaja o radu javnih ustanova

Skupština Kantona Sarajevo se izjašnjavala o brojnim izvještajima o finansijskom poslovanju i radu javnih ustanova i institucija za 2018-2020. godinu.

Skupština Kantona Sarajevo se danas, na nastavku svoje 38. sjednice izjašnjavala o brojnim izvještajima o finansijskom poslovanju i radu javnih ustanova i institucija za 2018-2020. godinu. 

Na ovoj sjednici usvojeni su izvještaji o radu javnih ustanova iz oblasti kuture: Pozorište mladih, Kamerni teatar ‘55, SARTR, MESS i Muzej “Alija Izetbegović”. 

Izvještaj o radu Narodnog pozorišta, Biblioteke Sarajevo, Sarajevske filharmonije, Historijskog arhiva, Muzeja Sarajevo i Bosanskog kulturnog centra nisu dobili podršku zastupnika Skupštine KS. 

Podršku nisu dobili ni izvještaji o poslovanju KJP Centar "Skenderija" Sarajevo za 2018. godinu, Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja za 2019. godine kao i izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane za 2020. godinu.

Skupština je podržala izvještaje Poljoprivrednog dobra Butmir Sarajevo za 2019. godinu, Zavoda za informatiku i statistiku KS za 2020. godinu i Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2020. godinu.

Prihvaćeni su izvještaji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o utvrđivanju slobodnih dopunskih taksi oznaka za prijevoz lica sa invaliditetom, Izvještaj o snabdjevenosti Kantona Sarajevo lijekovima i sanitetskim materijalom u 2020. godini sa osvrtom na implementaciju Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja kroz funkcionisanje Mreže farmaceutske djelatnosti kao i Izvještaj o implementaciji Odluke o proširenom obimu prava za korištenje medicinskih sredstava i lijekova za RVI sa područja Kantona Sarajevo za 2020. godinu, saopćeno je iz Skupštine KS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti