Proširenje kapaciteta konjičkih privrednih subjekata

14.07.2021. 11:50 / Izvor: Akta.ba
Proširenje kapaciteta konjičkih privrednih subjekata

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić izražavajući još jednom zadovoljstvo zbog kontinuiranog proširenja proizvodnih kapaciteta na području općine Konjic.

Danas je u kabinetu načelnika Općine Konjic Osmana Ćatića održan sastanak predstavnika konjičkih privrednih subjekata i predstavnika JP Elektroprivreda BiH, Podružnice Elektrodistribucije Mostar, kako bi se dogovorile potrebe privrednih subjekata kada je riječ o isporuci električne energije i sinhronizovano djelovalo na terenu.

"U industrijskoj zoni imamo ozbiljne najave proširenja kapaciteta gotovo svih privrednih subjekata i predstavnici Elektroprivrede su prepoznali potrebu za  zajedničkim djelovanjem, kako bismo objedinili sve zahtjeve prema njima, koji iz toga proizilaze", kazao je Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja privrednika Konjic, koji je zahvalio Elektroprivredi na spremnosti da prati ta proširenja.

Ragib Šuta, direktor Podružnice Elektrodistribucije Mostar JP Elektroprivreda BiH govoreći o dogovorenim aktivnostima naglasio je da će EP podržati namjere konjičke privrede s aspekta povećanja priključne snage, shodno njihovim potrebama i planovima.

"Zaključeno je da do kraja jula privredni subjekti putem Udruženja privrednika Konjic dostave informacije o svojim potrebama sa planiranom dinamikom i EP će na vrijeme da riješi potrebe za priključenjem", kazao je Šuta.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić izražavajući još jednom zadovoljstvo zbog kontinuiranog  proširenja proizvodnih kapaciteta na području općine Konjic i najava za nova, naglasio je da će Općina Konjic pratiti sve te aktivnosti i u svom domenu djelovanja biti podrška daljem razvoju privrede na području općine Konjic.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti