Edukacija osoblja BIHAMK-a: Garancija Mobilnosti za električna vozila

19.07.2021. 13:38 / Izvor: Akta.ba
Edukacija osoblja BIHAMK-a: Garancija Mobilnosti za električna vozila

Pravo na besplatnu uslugu Garancije Mobilnosti, ostvaruje se servisnim pregledima i održavanjem vozila u ovlaštenom servisu.

Kupovinom novog vozila Volkswagen grupacije (VW putnički program, Škoda, Seat ili Audi) kupci po automatizmu postaju korisnici usluge Garancije Mobilnosti. Ovom uslugom im je omogućena mobilnost i dolazak do odredišta u slučaju da im je vozilo, zbog tehničkog defekta, ostalo nepokretno.

Pravo na besplatnu uslugu Garancije Mobilnosti, nakon primopredajnog servisa vozila, ostvaruje se servisnim pregledima i održavanjem vozila u ovlaštenom servisu.

Za električna vozila iz ID. familije Garancija Mobilnosti vrijedi 3 godine od preuzimanja vozila, uz mogućnost kasnijeg produženja.

"Kako su na naše tržište počela stizati Volkswagen električna vozila (ID.3 i ID.4) koja su naišla na zapaženo interesovanje, a uskoro se očekuje dolazak i potpuno električnih vozila drugih brendova, automatizmom se ukazala potreba educiranja servisiranja ovakve vrste vozila i kod ugovornog partnera za uslugu Garancije Mobilnosti - BIHAMK.“ istaknuo je Semir DIzdarević , rukovodilac servisne tehnike u kompaniji Porsche BH.

Porsche BH i BIHAMK već duži niz godina sarađuju u području asistencije ali i servisiranja vozila u okviru usluge Garancije Mobilnosti. Kako su električna vozila specifična u svakom pogledu, tako i njihovo servisiranje zahtijeva drugačiji pristup ali i tehnike opravke. Na obostrano zadovoljstvo, dogovorili smo tok obuke osoblja asistencije čime ćemo kupcima električnih Volkswagen vozila omogućiti i nesmetano korištenje atraktivne usluge Garancije Mobilnosti .

Ovom edukacijom je osoblje BIHAMK-a upoznato sa svim specifičnostima koje donosi nova tehnologija potpuno električnih vozila, kao i novi koncept Garancije Mobilnosti, a sve sa ciljem kako bi se kupcu što prije omogućila mobilnost, bilo da se radi o asistenciji na putu ili alternativnoj mobilnosti za putnike.“ dodaje Dizdarević.

Pored svih standardnih benefita Garancije Mobilnosti, koje imaju kupci vozila sa SUS motorom, nove tehnologije zahtijevaju prilagođavanje svih ostalih aspekata, pa će tako kupci potpuno električnih vozila iz ID familije imati dodatne benefite, kao što je pravo na vuču vozila do najbližeg punjača, u slučaju ispražnjene baterije.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti