Pecikoza: Na raspolaganju 4.000 doza AstraZenece, sve protiče bez problema

31.07.2021. 09:47 / Izvor: N1
Pecikoza: Na raspolaganju 4.000 doza AstraZenece, sve protiče bez problema

Danas je zvanično započeo "Dan otvorenih vrata" na Zetri gdje građani mogu doći bez najave i imaju na raspolaganju 4.000 doza AstraZenece

"Kao što smo i najavili, danas je zvanično započeo "Dan otvorenih vrata" na Zetri gdje građani mogu doći bez najave i imaju na raspolaganju 4.000 doza AstraZenece. Sve protiče u najboljem redu, svi koji su uključeni u cijeli proces su prezadovoljni organizacijom", kazala je jutros Mirna Pecikoza, glasnogovornica ministarstva zdravstva KS.

"Bilo je manjih nesuglasica zbog građana koji su došli radi druge doze AstraZenece, s obzirom da postoji plan revakcinacije drugom dozom za AstraZenecu. Zato su građani bili malo nezadovoljni", dodala je.

"Red brzo ide, postavljeni su štatori u saradnji sa FUCZ i nadamo se da će i narednih dana sve proteći bez problema.

Ministarstvo zdravstva KS je prvo objavilo Dan otvorenih vrata pa smo i očekivali veći odziv, s tim da su građani malo uranili vjerujem zbog vremenskih prilika", zaključila je u izjavi medijima.

Podsjetimo, jutros je počeo prvi od tri “Dana otvorenih vrata” u sklopu kojih će građani u KS moći biti vakcinisani bez prethodne najave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti