Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Grad Zenica

10.08.2021. 10:49 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv za učešće u IMPAKT inkubatoru poslovnih ideja Grad Zenica

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT i Grada Zenica u 2021. godini realizirat će se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja.

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT i Grada Zenica u 2021. godini realizirat će se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja koji će, obuhvatiti program poduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za 5 novih poslovnih poduhvata na području grada. Program se realizuje uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).  Javni poziv raspisuje se u svrhu prijava za učešće u programu razvoja poduzetništva IMPAKT inkubator poslovnih ideja 2021.  

IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program inkubacije poslovnih ideja odnosno podrške realizaciji poslovnih ideja i sastoji se iz slijedećih komponenti:

1. Poduzetnička obuka u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje poduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.

2. Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.

3. Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne ideje (do 6 poslovnih ideja na području Grada Zenica)

4. Stručna i mentorska podrška u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Sve pobrojane forme podrške će biti ponuđene samo onim poduzetnicima koji budu uspješno savladavali pojedinačne cikluse programa. Podrška u svakom narednom ciklusu uslovljena je uspješnim završetkom prethodnog ciklusa inkubacije poslovne ideje.

Ko može aplicirati za program ?

•  Fizičko lice sa prijavljenim mjestom boravka na području Grada Zenica

•  Organizacija civilnog društva (udruženja građana i fondacije) sa sjedištem na području Grada Zenica, zainteresovane za pokretanje socijalnih/društvenih poduzetničkih poduhvata u vidu privrednih društava odnosno formalnog biznisa.

• Vlasnici postojećeg  biznisa koji je registrovan do 12 mjeseci od dana objavljivanja javnog poziva zainteresovani za razvoj poduzetničkih vještina i realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja (novi proizvodi/usluge, izlazak na inostrana tržišta i sl.)

Za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja moguće je aplicirati sa poslovnom idejom koja kao rezultat podrazumijeva formalno osnivanje privrednog subjekta i/ili realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja (novi proizvodi/usluge, izlazak na inostrana tržišta i sl.) start up biznisa ne starijih od 12 mjeseci.

Prijave na odgovarajućem prijavnom formularu podnose se najkasnije do 31.08.2021 godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti