BIHAMK se priključio kampanji u okviru EU Sedmice cestovne mobilnosti

16.09.2021. 10:16 / Izvor: Akta.ba
BIHAMK se priključio kampanji u okviru EU Sedmice cestovne mobilnosti

U okviru EU Sedmice cestovne mobilnosti, od 16. do 22. septembra

U okviru EU Sedmice cestovne mobilnosti, od 16. do 22. septembra, počela je zajednička kampanja cestovne sigurnosti autoklubova FIA Regije I, pod nazivom "Cesta je e-voluirala, dijelimo je sigurno".

Ovogodišnja kampanja cestovne sigurnosti FIA Regije I, kojoj se priključio i BIHAMK, posvećena je personalnim električnim prijevoznim sredstvima, personalnoj elektromobilnosti (PEM).

Generalna direktorica FIA Regije I Laurianne Krid kaže da nova PEM sredstva upotpunjuju i obogaćuju paletu transportnih mogućnosti, osnažujući multimodalnost cestovnog saobraćaja.

"Veći izbor različitih tipova vozila i prijevoznih sredstava na našim cestama zasigurno ne bi trebao biti uzrok povećanog rizika. Svi moramo uložiti napor da ta raznolikost ne dovede do pogoršanja cestovne sigurnosti. Pogoršanje se neće desiti ukoliko se svi potrudimo da cestu dijelimo na siguran način", istakla je ona.

Kampanja je prevedena na 13 jezika i bit će realizirana na prostoru Evrope, Bliskog istoka i Afrike. 

Također i BIHAMK nastoji doprinijeti podizanju svijesti o pravilnom korištenju personalnih električnih prijevoznih sredstava uz promoviranje nastojanja da svi učesnici saobraćaja cestu dijele na siguran način, saopćeno je iz  BIHAMK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti